Telefon Alacaklara Bir İyi Haber Daha: Bu Telefonlarda Taksit Sayısı 3'ten 12'ye Çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Telefon Alacaklara Bir İyi Haber Daha: Bu Telefonlarda Taksit Sayısı 3'ten 12'ye Çıktı

ÖTV düzenlemesinden sonra telefon alacak vatandaşlara bir iyi haber daha geldi. Bazı telefonlarda 3 olan taksit sayısı 12 'ye çıktı.

Finans Magazin 20 Nisan 2022 09:29 0
Telefon Alacaklara Bir İyi Haber Daha: Bu Telefonlarda Taksit Sayısı 3'ten 12'ye Çıktı

Cep telefonu almak isteyen vatandaşları sevindiren karar önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan karara baktığımızda cep telefonunda fiyata göre ÖTV dilimlerinin değiştiği görülürken düşük fiyatlı cep telefonların fiyatlarında indirim olacağı görüldü. Bu karar vatandaşları memnun ederken internet üzerinden araştırmalara başlayan vatandaşlar, hangi telefonlarda ÖTV indirimi olacağı, hangi telefonların fiyatlarının düşeceğini araştırmaya başladı.

 

Sabah Gazetesi’nden Hazal Ateş bugün kaleme aldığı yazısında cep telefonunda fiyat indiriminin yanında bir iyi haberi daha verdi. Yayımlanan habere baktığımızda cep telefonunda 12 taksit kapsamında da indirimle birlikte genişleme olduğu, artık daha fazla telefonun 12 taksitle alınabileceği görüldü.


ÖNCEKİ DÜZENLEME ARTIK AZ GELİYORDU

Önceki düzenlemede 2400 lira üzeri telefonlardan yüzde 50 ÖTV alınmasını ön görüyordu. Ancak piyasada şimdi 2 bin 500 liranın altına telefon bulmak çok zor olduğu için düzenleme yapılması şart oldu. Düzenlemeye göre üst limit 3 bin liraya çıkarıldı. 1500 ile 3 bin arasındaki telefonların ÖTV dilimleri yüzde 40, 1500 altı telefonların ÖTV dilimleri ise yüzde 25 olarak uygulandı.


İPHONE'LARDA VE DİĞER LÜKS TELEFONLARDA FİYAT DEĞİŞMEYECEK

Vergisiz fiyatı 3 bin liranın üstünde olan telefonların fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacak. Çünkü o telefonlar zaten yüzde 50'lik vergi dilimindeydi. Şimdi yine aynı vergi dilimindeler ve fiyatları aynı kalacak.


3 FARKLI UYGULAMA

Düzenlemede cep telefonları yüzde 25, 40 ve 50'lik üç ÖTV sınıfı uygulanıyor. Artık 1500 liraya kadar olan telefonlarda ÖTV yüzde 25, 1500-3 bin arası telefonlarda yüzde 40 ve 3 bin üzeri telefonlarda yüzde 50 ÖTV uygulanacak.


TAKSİTTE İYİ HABER

ÖTV düzenlemesinin ardından indirime girecek telefonların listesi belli olmuştu. Dün bu konuda haberimizi yazmış ve hangi telefonların indirime gireceğini söylemiştik. İlgili haber için Tıklayın İndirim sonrası bir iyi haber daha geldi. Edinilen bilgilere göre şimdi 5 bin liraya kadar olan telefonlarda yapılan 12 taksit uygulamasının kapsamı da değişecek ve genişleyecek. Artık daha fazla telefon 12 taksit imkanı ile alınabilecek. Birçok telefonun ÖTV düzenlemesi ile daha düşük fiyatlara gelmesi ile birlikte 3 taksit sınırına giren telefonlar, artık 12 taksitle satılabilecek. Şimdi fiyatı 5 bin liraya kadar olan telefonlarda 12 taksit , 5 bin liranın üzerindeki telefonlarda ise 3 taksit uygulaması oluyor. ÖTV düzenlemesi ile birçok telefonun fiyatı 5 bin liranın altına düşecek ve bu telefonlar da 12 taksitle satılacak.



Yukarıdaki tabloda, ÖTV düzenlemesinden önceki telefon fiyatı ile ÖTV düzenlemesinden sonraki telefon fiyatlarına yer verildi. Bu hafta yapılacak etiket fiyatları düzenlemesi ile yeni telefon fiyatları bu şekilde olacak. 12 taksit kapsamının genişlemesi ve telefon fiyatlarında yaşanan 200 ile 400 lira arasındaki indirim vatandaşları bir nebze olsa da sevindirdi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç