Tek kullanımlık ürünleri getirenlere para verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tek kullanımlık ürünleri getirenlere para verilecek

Son dakika haberi: Tek kullanımlık ürünleri getirene alış veriş puanı verilecek. Sistem Türkiye'ye geliyor.

Finans Magazin 17 Ocak 2023 19:27 1
Tek kullanımlık ürünleri getirenlere para verilecek

Tek kullanımlık ürünlere otobüs metro bileti uygulamasını birçok ülkede görüp özenmişliğimiz illa ki vardır. Sonunda bu Türkiye'ye de geliyor.

Japonya başta olmak üzere çevre konusunda önemli adımlar atan ülkeler, tek kullanımlık ambalajların geri dönüşümünde vatandaşlara para veriyor. Bunu metro biniş kartı olarak ya da başka şekillerde veren ülkeler takdir toplarken Türkiye'de de bu sisteme geçileceği açıklandı.

Gelen son dakika açıklamasında Bakan Murat Kurum, Depozito Yönetim Sistemi uygulamasında son durumu aktardı. 2023 yılında 2 bin depozito iade makinesi kuracaklarını , 5 bin depozito toplama noktasıyla birlikte en az 7 bin yerde hizmet vereceklerini söyledi.

Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından oluşturulacak sistemlerde verilen tek kullanımlık ürünler için depozito iadesi olacak. 

NAKİT PARA MI VERİLECEK?

Depozitolu ürünlerin verilmesi sonrası kazanacağınız paralar ise alış verişte kullanılmak üzere kartınıza yüklenecektir. Bakan Kurum konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Bu yıl itibarıyla 2 bin depozito iade makinesi, 5 bin depozito toplama noktasıyla, en az 7 bin noktada hizmet vereceğiz. Ürünlerimizin barkodlu şekliyle ihale süreçlerini başlattık, inşallah bu yıl içerisinde tüm bu sistemi tamamlayacağız ve 2024 yılı itibarıyla da zorunlu hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Söz konusu sistemlerin bu sene de birçok yere yapılacağı ve 2024 yılında 7 bin yerde bu sistemlerden kurulması bekleniyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
10 tane sise 2 tl ne buyuk bir atilim . goren duyanda bisey sanar artik herkes elinde cekcekle copleri karistirmaya gider hukumetinde yapacagi is bu kadar zaten otesini beklemek hata olur .