Tecrübe şartı kalktı: iş kuracak gençlere 12 ay geri ödemesiz 350 bin TL kredi başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tecrübe şartı kalktı: iş kuracak gençlere 12 ay geri ödemesiz 350 bin TL kredi başvurusu başladı

Son dakika haberi: İş kuracak gençlere 350 bin TL'lik kredi açıklaması geldi. Gelen açıklamada tecrübe şartının kaldırıldığı ve başvuruların başladığına yer verildi.

İş Dünyası 15 Mayıs 2023 12:07 12
Tecrübe şartı kalktı: iş kuracak gençlere 12 ay geri ödemesiz 350 bin TL kredi başvurusu başladı

İş kuracak gençlere 350 bin TL'lik 12 ay ödemesiz kredi verilecek.

Halkbank tarafından yapılan son dakika açıklamasında iş kuracak gençlere 350 bin TL'lik 12 ay geri ödemesiz kredi başvurusunun başladığına yer verildi. Daha önce yayınlanan duyuruda bu krediye başvuru yapacak gençlerin, kuracağı ilte bir tecrübesi olması gerektiği ifa edildi. Yeni duyurya baktığımızda Halkbank, iş kuracak gençlerde tecrübe şartını kaldırdı ve artık tecrübesi olmayan bir sektörde iş kurmak isteyen gençlere de 12 ay geri ödemesiz 350 bin TL'lik kredi verileceğini bildirdi.

Artan enflasyon, düşen alım gücü ile birlikte vatandaşlar, artık maaşlı bir işte çalışarak kendi evini ve arabasını alamayacağını anlayarak daha faraklı işler düşünmeye başladı. Ticarete atılmak ve kendi işini kurarak para kazanmak isteyen gençlerin bu konudaki en büyük sıkıntısı sermaye. Sermaye arayışında olan gençlere ise iyi haberler bankalardan geliyor.

Özellikle son dönemlerde genç girişimcilere geri ödemesiz dönemli iş kurma kredisi veren Halkbank, bu kampanyasının kapsamını genişletti ve artık bir kişinin, yapacağı iş ile ilgili bir tecrübesi olmasa dahi o kişiye kredi vereceğini bildirdi. Söz konusu açıklamad en önemli şart 35 yaş şartı olarak açıklandı.

"Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış girişimciler hedef kitlemizdir" ifadeleri ile yayınlanan son dakika açıklamasında örnekler de verildi ve örneklere şu şekilde yer verildi:

"Örneğin; eczacılık fakültesini bitiren yeni mezun bir eczacının eczane, hukuk fakültesini bitiren yeni mezun bir avukatın hukuk bürosu, diş hekimliği fakültesini bitiren yeni mezun bir diş doktorunun muayenehane, anaokulu öğretmenliği mezununun anaokulu, mimarlık fakültesi mezununun mimarlık bürosu açmak istemesi gibi"

Siz hangi işi kurmak isterdiniz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KREDİ LİMİTİ VE GERİ ÖDEMEYE İLİŞKİN BİLGİLER

Halkbank'ın koun ile ilgili açıklaması şu şekilde:

"Kredi Limiti: 350.000 TL

Kredi Türü ve Vadesi: Aylık eşit taksitli işletme kredisi şeklinde azami 12 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 60 ay vade uygulanabilecektir"

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Halkbank'ın iş kurma kredisine başvuru yapacakların aşağıdaki videoda anlatıldığı gibi müracaatını yapması gerekmektedir:

Kadın erkek ilana başvuru yapacaklarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Tekstil atölyem var yeni yer tutup 10 tane makina almak istiyorum
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Beyler destek teknoljik girişim yapmak isteyen gençler için. Siz esnaf olun diye değil yani
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ambalaj
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Peki ben lastik tamiri gibi bir dükkan acacam olur mu ki
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Oğlum çarşıda Tezgahtar çarşıda var olan dükkanı almak istiyor bu krediden yararlanabilirmi 30 yaşında