TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan Enflasyon Açıklaması: ' İnşallah Başarılı Olacağız Rahat Olun'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan Enflasyon Açıklaması: ' İnşallah Başarılı Olacağız Rahat Olun'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bir gazetecinin, “Enflasyonla mücadelede kendinizi başarılı hissediyor musunuz?’ sorusuna yanıt verdi.

Ekonomi 27 Ekim 2022 16:02 0
TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan Enflasyon Açıklaması: ' İnşallah Başarılı Olacağız Rahat Olun'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bir gazetecinin, “Enflasyonla mücadelede kendinizi başarılı hissediyor musunuz?’ sorusuna yanıt verdi. Kavcıoğlu, ‘Enflasyonun o noktaya gelmesinde kendimizi başarılı sayamayız. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Çok kısa sürede sonuç alacağız. Halkımız rahat olsun” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın dördüncü Enflasyon Raporu’nu açıkladı. Merkez Bankası daha önceki raporda yıl sonu tahmini 60.4 olan enflasyon tahminini yüzde 65.2’ye yükseltti. 

2023 TAHMİNİ YÜZDE 22.3

Merkez Bankası 2023 sonu tahminini yüzde 19.2’den yüzde 22.3’e çıkardı. 2024 tahmini ise yüzde 8.8 olarak belirlendi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kavcıoğlu, Sözcü’den Erdoğan Süzer’in, “Siz de çarşıya pazara çıkıyorsunuzdur, enflasyonla mücadele konusunda kendinizi başarılı hissediyor musunuz?” sorusuna  şu yanıtı verdi:

“ENFLASYON VARSA SORUN VARDIR”

Enflasyonun aşağı getirilmesi için aldığımız kararlar ve uyguladığımız politikalar inşallah bizi başarılı kılacak. Enflasyon varsa sorun vardır, başarıyı konuşmak da doğru değil. Vatandaşımızın sıkıntılarının da farkındayız.”

“Enflasyon tabi bizim de hükümetimizde en önemli sorunlarının başında geliyor. Tüm kurumlarımız bakanlıklarımız paydaşlarımız büyük bir koordinasyonla aşağı getirme noktasında önemli tedbirler alarak yola devam ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Merkez Bankası olarak yaşananlara baktığımızda dediğiniz gibi değerlendirebiliriz ama dünyadaki gelişimleri baz aldığımızda hepsini birlikte değerlendirmeliyiz.

“İNŞALLAH BAŞARILI OLACAĞIZ, RAHAT OLUN”

Enflasyonun o noktaya gelmesinde kendimizi başarılı sayamayız. Aldığımız kararlar inşallah bizi başarılı kılacak. Bunun farkındayız özellikle gelir noktasında enflasyonda varsa sorun vardır orada başarıyı konuşmak söz konusu değil. Sıkıntıları takip ediyoruz en kısa sürede vatandaşımızı mutlu edecek tedbirleri alıyoruz. Biz başarılı olacağımıza inanıyoruz. Çok kısa sürede sonuç alacağız. Halkımız rahat olsun. Sizler de rahat olun.”

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç