TCDD Taşımacılık 193 tren makinisti alımı yapacak: Başvuru başladı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TCDD Taşımacılık 193 tren makinisti alımı yapacak: Başvuru başladı 2023

TCDD Taşımacılık tarafından yayınlanan son dakika açıklamasında 193 tren makinisti alımı yapılacağına yer verildi.

İşçi Alımı 18 Ara 2023 0
TCDD Taşımacılık 193 tren makinisti alımı yapacak: Başvuru başladı 2023

Son dakika: TCDD 193 tren makinisti alacak.

İŞKUR üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında TCDD Taşımacılık bünyesine 193 tren makinisti alımı yapılacağına yer verldi. İlana baktığımızda başvuru şartlarının şu şekilde olduğuna yer verildi:

BAŞVURU BİLGİLERİ:

Adaylar yapılacak sözlü sınavda sınav kurul üyelerince; sınava giren adaylar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Puanlamanın 50 puanlık kısmı adayın fiziki yeterliliğinin, ifade becerisinin, uygulama yapıldığı takdirde pratik bilgisinin değerlendirildiği “BECERİ” alanından, kalan 50 puanlık kısmı ise adayın teorik bilgisi, iş deneyimi, kavrama bilgisinin ölçüldüğü “MESLEKİ YETERLİLİK” alanından oluşur. Değerlendirme neticesinde toplam 60 puan altında kalan adaylar başarısız sayılır. TCDD Taşımacılık A.Ş. Bünyesinde İşçi Makinist alım başvurusu ve mülakatta MYK (Tren Makinisti Seviye 4) Sınav Puanı ölçüt alınacak olup puanların eşit olması halinde KPSS Puanı dikkate alınacaktır.

7 yıl içerisinde isteği ile işten ayrılan veya 4857 sayılı iş kanununun 25. maddesinin 2. fıkrasına göre sözleşmesi feshedilenlerden, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından verilen eğitim, kurs ve staj programları süresince aldığı ücretler ve bu sürelerde yapılan eğitim kurs ve staj giderlerinin ½ ’ü oranında tazminat talep edilir.

İşe başladıktan sonra 2 yıl içerisinde, sağlık durumu atandığı unvanda işçi olarak çalışmaya elverişli olmadığı sağlık kurulu raporu ile belirlenenlerin sözleşmelerini feshetmeye veya sanatsız işçi kadrolarına atamaya TCDD Taşımacılık A.Ş. yetkilidir.

Makinist işçisi olarak ilk defa işe alınanlardan; herhangi bir nedenle grup düşme ile bu görevi yapamayacakları belirlenenler “Sanatsız İşçi” olarak görevlendirileceklerdir. Sanatsız işçi olarak çalışırken (3 yılın sonunda) yeniden “Makinist işçisi” olarak görev yapamayacak olanlar sanatkâr işçi kadrolarına (Mühendis İşçi hariç)  atamaya TCDD Taşımacılık A.Ş. yetkilidir

a)Nihai listede yer alan adaylar istenilen evrakları 04.01.2024 tarihinde şahsen teslim edilecek, evrakları kabul edilenler 05.01.2024 tarihinde sözlü sınava alınacaktır. Tarihlere ilişkin duyuru www.tcddtasimacilik.gov.tr de yayınlanacak, bu duyuru sonrası ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

b)Adaylar aşağıda belirtilen belgelerle birlikte TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına şahsen başvuracaklardır. Postayla yapılan teslimler kabul edilmeyecektir.

c)İşçi Makinistler 4857 sayılı İş Kanununa göre görev yapacaktır.

BAŞVURU

İlana başvurular internet üzerinden alınacak. Başvuru yapmak isteyenlerin aşağıda belirtilen adımları takip ederek müracaatını yapması gerekiyor:

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç