TBMM'ye Yeni Komisyon: 60- 65 Yaş Üstü Vatandaşlar Dikkat!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM'ye Yeni Komisyon: 60- 65 Yaş Üstü Vatandaşlar Dikkat!

Son dakika haberi: TBMM kararı ile bir meclis araştırma komisyonu kuruldu. Komisyon ile yaşlıların sorunları araştırılacak.

Siyaset 30 Nisan 2022 00:32 0
TBMM'ye Yeni Komisyon: 60- 65 Yaş Üstü Vatandaşlar Dikkat!

Yaşlı vatandaşlara iyi haber: MEcliste komisyon kuruluyor.

Yaşlı vatandaşları ilgilendiren son dakika haberi geldi. 30 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan TBMM kararında yaşlı vatandaşların sorunlarının araştırılması, yaşadıkları sıkıntıların çözülmesi için bir meclis araştırma komisyonu kurulmasına karar verildiği bildirildi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan ve bugünkü Resmi Gazete sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemenin tam metni şu şekilde:

TBMM KARARI

YAŞLILARIN HAYATIN ÇEŞİTLİ ALANLARINDA YAŞADIKLARI SORUNLARIN ARAŞTIRILARAK ALINMASI GEREKEN TEDBİRLERİN BELİRLENMESİ AMACIUYLA BİR MECLİS ARAŞTIRMASI KOMSİYONU KURULMASINA DAİR KARAR

 

Yaşlıların hayatın çeşitli alanlarında yaşadıkları sorunların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla anayasanın 98 inci , İçtüzük 'ün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir meclis araştırması açılmasına, bu araştırmayı yapack komisyonun 19 üyeden kurulmasına, komisyonun çalışma süresinmin başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olmasına ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışmasına, genel kurulun 26 Nisan 2022 tarihli 86 ncı birleşiminde karar verilmiştir. 

 

NE OLACAK?

Söz konusu meclis araştırma komisyonu kuruldu ve önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacak. Çalışmalara başlayacak komisyon, 60-65 yaş üstü vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları araştıracak, onlardan dinleyecek ve bu vatandaşların sıkıntılarının çözümü için çalışmalar yapılacak. Çalışmalar sonucu oluşturulan raporlarla bu sorunlara çözüm getirilmeye çalışılacak.

Sizce komisyon ne görüşmeli? Yaşlıların sıkıntıları nedir? Siz hangi sorunları yaşıyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç