TBMM'ye Geliyor: Polis Alımı Müjdesi Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM'ye Geliyor: Polis Alımı Müjdesi Geldi

Polis alımı bekleyen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada polis alımı müjdesi verildi.

Kamu 29 Mayıs 2022 15:35 3
TBMM'ye Geliyor: Polis Alımı Müjdesi Geldi

Yeni polis alımı bekleyenlere iyi haber geldi.

Lise , ön lisans ve lisans mezunu adayları ilgilendiren son dakika gelişmesi. Polis olmak isteyenleri sevindiren haberde 2023 yılında çok sayıda polis alımı yapılacağı öğrenildi. TBMM'ye gelen düzenleme sonrası on binden fazla kişiye polis olma yolu açılacak. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu alımın detaylarına ve başvuru bilgilerine yer verdik.

LİSANS MEZUNLARI NASIL POLİS OLUR?

Lisans mezunları POMEM ve PAEM kapsamında yapılan polis alımlarına başvuru yaparak polis olabilmektedir. POMEM alımında KPSS şartı 60, PAEM'de ise 70. Bunların yanı sıra lisans mezunları , TYT'ye girerekı PMYO polis alımına da lise düzeyinden başvuru yapabilmektedir.

ÖN LİSANS MEZUNLARI NASIL POLİS OLUR?

Ön lisans mezunları da POMEM ve PMYO kapsamında yapılan polis alımlarına başvuru yapabilir. POMEM alımında 65 KPSS şartı vardır. PMYO' alımında ise adaylar, lsie düzeyinden TYT'ye girerek polis alımına başvuru yapabilir.

LİSE MEZUNLARI NASIL POLİS OLUR?

Lise mezunlarının ise polis olabilmesi için tek yolu var PMYO. YKS'de TYT oturumuna giren adaylar buradan aldıkları puanla polis alımına başvuru yapabilmektedir. 

PMYO polis alımı detayları ve şartları için TIKLAYIN

TBMM'YE GELİYOR

Yeni dönemde on binlerce polis alımının önünü açacak düzenleme önümüzdeki hafta TBMM'ye geliyor. MEclise gelecek ek gösterge düzenlemesinin kısa sürede yürürlüğe girmesi bekleniyor. Yürürlüğe girmesi sonrası emeklilik için ek gösterge zmamını bekleyen on binden fazla polisin emekli olması bekleniyor. 

Polisler, emekli ikramiyesi ve emekli maaşının arttırılması için ek gösterge düzenlemesini bekliyor. Ek gösterge Kasım ayında yürürlüğe girdiğinde on binden fazla polisin emekli olması bekleniyor. Mevcut boş kadrolar ile emekli olacaklardan boşalacak kadrolara gelecek sene on bindne fazla polis alımı yapılacak.

Siz hangi mezuniyetten polis alımı bekliyorsunuz? Lise mi , ön lisans mı, lisans mezunları arasından mı polis alımı yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

POLİS ALIMI İLANLARI YAYINLANDIĞINDA

Polis alımı ilanları yayınlandığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lise
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lisans bölümünden gireceğim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lise mezunu alınması bekleniyorum lise mezunları bekçi oluyorsa neden polis olmasın