TBMM'nin bu hafta gündemi: 4 önemli konu var!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM'nin bu hafta gündemi: 4 önemli konu var!

TBMM'nin bu hafta gündemi belli oldu. Peki mecliste bu hafta neler görüşülecek? TBMM gündemi nedir?

Haberler 12 Mayıs 2024 2
TBMM'nin bu hafta gündemi: 4 önemli konu var!

TBMM'den son dakika: İşte bu haftanın gündemi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta önemli konular ele alınacak. Gelen son dakika bilgilerine göre genel kurulun gündemei fahiş fiyat artışları ve öğretmenlere uygulanan şiddete yönelik cezalar olacak.

Geçen hafta İstanbul'da bir okul müdürünün öldürülmesi sonrası öğretmenlere uygulanan şiddete ve saldırılara cezaların artırılması gündeme alındı. Gelen son dakika bilgilerine göre AK Parti grubunun taslak hazırladığı ve bu düzenleme ile tüm eğitim çalışanlarına yönelik uygulanan tehdit, direnme, hakaret ve saldırı gibi suçlarda cezalar yarı oranda artırılacak. Şiddet uygulayanlara verilen cezalar ertelenmeyecek ve tutuksuz yargılama olmayacak.

Geçen hafta komisyondan geçen fahiş fiyat düzenlemesi bu hafta genel kurula gelecek. 23 maddelik kanun teklifi ile Türk Ticaret Kanununda düzenleme yapılacak ve fahiş fiyat artışlarında 100 bin liralık ceza 1 milyona, stokçuluk yapanlara verilen 1 milyon liralık ceza ise 12 mjilyona çıkarılacak.

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU GÜNDEMİ

Komisyonda bu hafta Dışişleri Teşkilatı Güçlendirme Vakfı kurulması konusu görüşülecek. Vakıf emekli olan diplomatların bilgi ve tecrübelerinin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak. 

SONRA KRİPTO DÜZENLEMESİ GELİYOR

Bu hafta kripto para düzenlemesi de TBMM'ye gelecek. Kripto para alımı satımına düzenleme gelecek. Gelecek düzenleme ile alım satımlara denetim gelecek ve vergilendirme de yola çıkacak.

Siz hangi düzenlemenin gündeme gelmesini istiyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
9.yargi paketinde bulunacak olan mukerrirlere yönelik düzenlemenin ivedilikle meclis gündemine gelmesini talep ediyoruz
Ziyaretçi 2 Ay Önce
9 cu yargı paketi artik meclise gelsin cocuklarmiz babasiz kalmasın müjde istiyoruz artık