TBMM'de Türk Kahvesine Zam Geldi: 2 Lira Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM'de Türk Kahvesine Zam Geldi: 2 Lira Oldu

Enflasyon rakamları meclis lokantasında satılan ürünlerine de yansımaya başladı. Bazı ürünlere zamlar gelmeye başladı.

Siyaset 10 Nisan 2022 15:25 0
TBMM'de Türk Kahvesine Zam Geldi: 2 Lira Oldu

Enflasyonun en son etkileyeceği yer olan TBMM'de de enflasyon etkisi görüldü. Gelen son dakika bilgilerine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 1 adet Türk kahvesinin fiyatı 1,5 TL iken şimdi 2 liraya satışa sunuluyor.


Art arda gelen rekor enflasyonlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni de etkilemeye başladı. Bilindiği üzere TBMM'de ürünlerden KDV alınmadığı ve hemen hemen tüm ürünlerin direk tedarikçiden alınması nedeniyle yemek ile diğer hizmetler oldukça ucuz. Yemeklerin fiyatları hep 10 lira civarlarında ve bu durum her zaman gündeme geliyor , her zaman da tepki çekiyor.


Gazete Duvar'ın son dakika olarak yayınlanan habere baktığımızda ekonomik zorluklardan geçen Türkiye'de mecliste de zam yapılmaması konusunda direnme olmadı ve ürünlere zamlar gelmeye başladı. Enflasyonun çözümü için gözlerin çevrildiği Mecliste de enflasyon nedeniyle zam gelmeye başladı.


50 KURUŞ ZAM

MEclis lokantasından gelen son rakamlara göre , daha önce 1,5 TL olan 1 adet Türk kahvesinin şimdiki fiyatı 2 lira olarak güncellendi. Bu zamla birlikte TBMM'de Türk Kahvesinin fincan fiyatına yüzde 33 oranında bir zam uygulandı.


SUYA DA ZAM GELDİ

TBMM'de zam gelen ürünlerden bir diğeri ise su oldu. 50 kuruşa satılan su , bundan sonra 1 liraya satılacak. Hazır kahveye ise büyük zam geldi. 1.25 TL'ye satılan kahve yüzde 60 zamla 2 lira oldu. 1.75 TL'ye satılan soda ise 2 liraya zamlandı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç