TBMM Personel Alımı 2022 Başvuru Sonuçları: Memur Alımı Sonuç Listesi KPSS Sıralaması Açıklandı mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM Personel Alımı 2022 Başvuru Sonuçları: Memur Alımı Sonuç Listesi KPSS Sıralaması Açıklandı mı?

TBMM personel alımı başvuru sonuçları bekleniyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Kaç katı aday çağrılacak? Detaylar yazımızda.

Sınav 27 Tem 2022 18:02 2
TBMM Personel Alımı 2022 Başvuru Sonuçları: Memur Alımı Sonuç Listesi KPSS Sıralaması Açıklandı mı?

TBMM personel alımı başvuru sonuçları bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesine personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Geçen haftalarda yapılan açıklamadan sonra başvurular 4 Temmuz 2022 tarihinde başladı. Başvuruların başlamasının ardından on binlerce aday personel alıımna başvuru yaptı. Başvurular 22 Temmuz 2022 tarihine kadar alındı. Başvuruların sona ermesinin ardındna sonuçların açıklanması beklenmeye başladı. Başvurusunu yapan adaylar, kadroların kaç KPSS ile kapatacağını, sonuçların ne zaman açıklanacağı araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda personel alımına dair detaylara yer verdik.

KADROLAR

TBMM personel alımında kadrolar şu şekildeydi:

Memur

Kameraman

Rehber

Muhabir

Montajcı

Fotoğrafçı

Alt Yazıcı 

Mühendis

Teknisyen

Tekniker

Usta

Aşçı

Garson

Çayocakçı ve Garson

Bulaşıkçı

Hizmetli

Siz hangi kadroya başvuru yaptınız? Aşağıdaki yorum kısmından başvuru yaptığınız kadroyu ve KPSS puanınızı yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

MAİL ATMAYANIN BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYECEK

TBMM ilanına e devlet kapısı üzerinden başvuru yapan adayların , başvurudan sonra diplomasını mail olarak TBMM'ye göndermesi gerekiyordu. Mail atmayanların , sadece e devlet başvurusu yapanların başvurusunun kabul edilmeyeceği bildirilmişti.

BAŞVURU SONUÇLARI: KAÇ KATI ADAY ÇAĞRILACAK?

TBMM personel alımı başvuru sonuçları ile ilgili açıklamada, "Kadro unvanlarına göre KPSS’den en yüksek puan alan adaydan başlanarak duyurulan kadroların üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar dâhil) sözlü sınava veya uygulama sınavına alınacaktır." ifadesine yer verildi ve üç katı kadar adayın mülakata çağrılacağına yer verildi. 

SONUÇ TARİHİ

Sonuçların Ağustos ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor. Sonuçları finans7.com olarak takip ediyoruz. Başvuru sonuçları açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hizmetli çok süremi acijlanmasi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Arkadaşlar montajcı başvurusunda bulunan var mı?