TBMM Memur Alımı Sonuçları Açıklandı: İşte Meclis Personel Alımı Başvuru Sonuçları Listesi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM Memur Alımı Sonuçları Açıklandı: İşte Meclis Personel Alımı Başvuru Sonuçları Listesi 2022

Son dakika haberi : TBMM tarafından yapılan son dakika açıklamasında personel alımı sonuçlarının açıklandığına yer verildi. İşte sonuç duyurusu ve liste.

Sınav 4 Ağu 2022 19:36 4
TBMM Memur Alımı Sonuçları Açıklandı: İşte Meclis Personel Alımı Başvuru Sonuçları Listesi 2022

TBMM personel alımı sonuçları açıklandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve memur alımı başvuru sonuçlarının açıklandığına yer verildi. Yayımlanan personel alımının sonuçlarına baktığımızda 60 KPSS 'ye kadar puanların düştüğü görüldü.

Sonuç duyurusu şu şekilde:

"Kurumumuzun personel ihtiyacını karşılamak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatında İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre (300) personel alınması amacıyla açılan sınava geçerli başvuruda bulunan ve KPSS puanına göre sıralamaya giren adayların sözlü ve uygulama sınavları 29.08.2022-16.09.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Anılan Yönetmeliğin 12’nci maddesinin beşinci fıkrası gereğince uygulama sınavlarında adayların görevin gereğini yerine getirmedeki yeterliliklerinin tespitine ilişkin değerlendirme; mesleki uygulama becerisi ve mesleki bilgi kriterlerine göre yapılacaktır.

Sözlü ve uygulama sınavına katılacak adayların ekli listede belirtilen tarihte sınav saatinden en az on beş dakika önce TBMM Başkanlığı Ziyaretçi Kabul Salonu Bakanlıklar-Çankaya/ANKARA adresinde hazır bulunması ve sınava gelirken, nüfus cüzdanı (T.C. Kimlik Kartı), sürücü belgesi, pasaport, kurum kimlik kartı vb. T.C. Kimlik numarası içeren belgelerden en az ikisini yanında bulundurması gerekmektedir."

Sonuç Listesi için TIKLAYIN

SÖZLÜ MÜLAKAT DUYURUSU

Sözlü veya uygulama sınavları ilgili Yönetmeliğin 12’nci maddesine göre gerçekleştirilecek olup uygulama sınavına katılacak adayların görevin gereğini yerine getirmedeki yeterlikleri mesleki uygulama becerisi ve mesleki bilgi kriterlerine göre tespit edilecektir.

Sözlü veya uygulama sınavında başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak şarttır.

Sözlü veya uygulama sınavı sonucunda, yazılı sınav puanının %60’ı ile sözlü veya uygulama sınav puanının %40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı tespit edilecektir.

 

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Az kaldı seçime bekleyin siz az kaldı azzZzzzzzz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Puanım yüksek listede yokum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İsmim çıkmadı hayırlısı olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesin torpil vardır