TBMM Kamu Denetçiliği Kurumuna Memur Alımı 94 Puanla Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM Kamu Denetçiliği Kurumuna Memur Alımı 94 Puanla Oldu

TBMM bünyesindeki Kamu Denetçiliği Kurumu'na 2022 yılında yapılan alım 94 puanla oldu. 2023 yılında da alım olacak.

KPSS 28 Ekim 2022 10:41 0
TBMM Kamu Denetçiliği Kurumuna Memur Alımı 94 Puanla Oldu

TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu'na memur alımı açıklaması.

TBMM'de dün KAmu Denetçiliği Kurumu'nun 2023 yılı bütçesi görüşüldü. Görüşülen bütçede Kam Başdenetçisi Şeref MAlkoç, Plan ve Bütçe Komsiyonu'na bir sunum yaptı. Malkoç yaptığı sunumda kurumun 2023 yılı bütçesine dair bilgiler verirken yapılacak memur alımına da değindi.

2022 yılında yapılan kamu personeli alımında çok yükske puanla alım yapıldığını bildiren Malkoç, yapılan seçim aşamaları sonucu en son 94 KPSS puanlı adayın atamasının yapıldığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Efendim , ifade ettim , kurumda çalışan arkadaşlar KPSS puanlarına göre… Alacağımız uzman yardımcılarının 4 katı kadar KPSS'den çağırıp o 4 katını alacağımız orana indiriyoruz . Memnuniyetle belirteyim, 94 puanda kapattık bu sene aldıklarımızı. Burada, geri kalıyor bunların iyi eğitimi. İfade ettim, hem kurumda Anayasa Mahkemesine, Yargıtay, Danıştay, Adalet Akademisine eğitim verdiğimiz gibi onları Avrupa İnsan Hakları Komisyonuna gönderiyoruz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine , Venedik Komisyonuna, Avrupa Adalet Divanına ve Avrupa’daki ombudsmanlara mutat aralıklarla gönderiyoruz bilgi ve tecrübelerini artırmak için"

Malkoç sözlerinin devamında 2023 yılında da ihtiyaç doğrultusunda kamu personeli alımı yapıalcağını söyledi. Alımın farklı kadrolara olması bekleniyor. 

Siz hangi kadroya atama bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından alım beklediğiniz kadroyu yazabilirsiniz.

İlanların 2023 yılı Mayıs- Haziran döneminde gelmesi bekleniyor. İlanlar gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç