TBMM Gündemi açıklandı: Mecliste neler görüşülecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM Gündemi açıklandı: Mecliste neler görüşülecek?

Son dakika haberi: TBMM'nin bu hafta görüşeceği konular ve meclis toplanma günleri belli oldu.

Haberler 15 Ocak 2023 14:18 6
TBMM Gündemi açıklandı: Mecliste neler görüşülecek?

Son dakika: TBMM'nin bu haftaki gündemi açıklandı.

Birçok sorun çözüm beklerken bu sorunların tek adresi meclisin bu haftaki gündemi belli oldu. TBMM resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasına baktığımızda kamuda sözleşmeli personellere kadro konusunun gündeme geleceği bildirildi. Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 16 Ocak 2023 tarihinde saat 11.00'da Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

Bir günde onaylanması beklenen düzenlemenin 17 Ocak 2023 tarihinde genel kurula geleceği bildirildi. 458 bin 615 sözleşmeli personelin kadroya alınmasını öngören düzenlemede 28 Kasım 2022 tarihinden önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, beklemeden kadroya geçecek.

Kadro düzenlemesi yürürlüğe girdikten sonra 30 gün içinde personeller kadroya geçmek için başvuru yapacak. Kadroya geçecek personeller şu şekilde:

4B sözleşmeli personel,
mahalli idarelerde görev yapan sözleşmeli personel, teşkilat kanunlarına dayalı çalışan sözleşmeli personel,
vekil imam-hatip ve müezzin-kayyımlar,
vekil ebe ve hemşireler,
Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları,
kamu dışı aile sağlığı çalışanları.

KOMİSYONLARDAKİ DİĞER KONULAR

Anayasa Komisyonunda hiçbir kadının temel hak ve hürriyetleri kullanması ile kamu veya özel kesimin sunduğu mal ve hizmetlerden yararlanmasının başından açık ya da örtülü olması şartına bağlanamayacağını, evlilik birliğinin yalnızca kadın ve erkeğin evlenmesiyle oluşturulabileceğini öngören anayasa değişikliği yapılacak.

Sanayi ve Ticaret Komisyonu salı günü toplanacak. Toplantıda perakende ticarete ilişkin ceza hükümlerindeki caydırıcılığın artırılmasını da içeren kanun görüşülecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 640 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni 17 Ocak tarihinde görüşülecek.

6 yalşındaki kız çocuğunun evlilik olayı sonrası oluşturulan komisyonun, benzer olaylar yaşanmaması için salı günü toplantı yapacak. 

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Espiye ve Bolu Ceza İnfaz Kurumları ile Almanya inceleme raporlarını ele almak üzere perşembe günü toplanacak.

AK Parti grup toplantısı Çarşamba günü yapılacak. 

GENEL KURUL NE ZAMAN TOPLANACAK?

TBMM Genel Kurulu Salı , Çarşamba ve Perşembe günlerinde toplanacak. Siz hangi konuyu bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Süreçten haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Kamuda çalışan belediye şirket işçileri kadro bekliyor hani nerde kadro
Ziyaretçi 15 Ay Önce
EHLIYET AFFI ISTIYORUZ CANA MALA KASTETMEMISLER ICIN BUR DEFAYA MAHSUS EHLIYET AFFI ISTIYORUZ BIZLER PISMANIZ EKMEK TEKNEMIZE DONMEK ISTIYORUZ EVIMIZ OCAGIMIZ DAGILMASIN COCUKLARIMIZ AILEMIZ GELECEGIMIZ ICIN EHLIYET AFFI ISTIYORUZ BIZ KIMSEYI ÖLDURMEDIK
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Kamudaki yemekhanelere kadro
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Genel afff
Ziyaretçi 15 Ay Önce
#EhliyetAffı ailesi olarak mağdur olan kesim de var pişman olan vatandaşlarımız da var. Bir defaya mahsus #EhliyetAffı istiyoruz.