TBMM Genel Kurulunda TYP ve Taşerona Kadro Çağrısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM Genel Kurulunda TYP ve Taşerona Kadro Çağrısı

Toplum Yararına Çalışma Programı ile kadro alamayan taşeron işçilere kadro çağrısı geldi. Açıklama genel kurulda geldi.

Siyaset 21 Haz 2022 19:44 9
TBMM Genel Kurulunda TYP ve Taşerona Kadro Çağrısı

Taşerona ve TYP'ye kadro çağrısı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün Genel Kurul toplantı ve genel kurulda milletvekillerine söz verildi. Verilen sözde CHP İzmir Milletvekili Kani Beko konuştu.

Beko yaptığı açıklamada istihdama değindi ve "Ülkemizde 10 milyonu aşkın engelli vatandaşımız var. Başta istihdam olmak üzere; eğitim, sağlık, ulaşım, sosyal yaşam hayatın her alanında engellilerin sorunları var. Kamuda 60 bin engelli istihdam açığı var ancak 657 sayılı Kanun’a göre “Kurum ve kuruluşlar kamuda yüzde 3 oranında engelli çalıştırmak zorundadır.” İş Kanun’a göre ise “Özel sektör iş yerleri yüzde 3, kamu iş yerlerinde ise yüzde 4 engelli çalıştırılır.” demesine rağmen 2021 yılında bir engelli arkadaşımıza istihdam açmadınız." ifadelerini kullandı.

TYP VE TAŞERONA KADRO

Açıklamasının devamında TYP çalışanlarına ve taşeron işçilere kadro meselesine değinen Kani Beko, "Toplum yararına proje kapsamında çalışan 2,5 milyona yakın işçiyi üç ay, altı ay, dokuz ay çalıştırıyorsunuz ve iş akitleri feshedildikten sonra bu arkadaşlarımız maalesef İşsizlik Fonu’ndan maaş alamıyorlar ve dolayısıyla bu arkadaşlarımız kıdem tazminatı da alamıyorlar. İŞKUR’un bu proje içerisinde 2,5 milyona yakın çalıştırmış olduğu bu işçi kardeşlerimizin artık çığlıklarını duyun ve bu arkadaşlarımıza kadrolarını verin. Kamuda, belediyede, özel idarede çalışan taşeron işçilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadro sözü vermişti. Taşeron işçilerin kadrosunu neden vermiyorsunuz? Unutulmasın ki hakkaniyetli bir ücret, yasalara uygun bir çalışma düzeni, sendika hakkı ve insanca bir yaşam tüm emekçilerin hakkıdır diyorum ve sizleri saygı sevgiyle selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Yarabbil alemin izni ve Sayın Cumhur başkanımızın iradesi ile en kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum.TYP TYP TYP Kadro.SAYGILAR.
Ziyaretçi 13 Ay Önce
typ tüm işçilere kadro verilsin
Ziyaretçi 13 Ay Önce
evet typ lilere kadro verilsin yazık insanların evi var çocukları var bu zamanda geçim zor katıliyorum bence mantıklı
Ziyaretçi 13 Ay Önce
sEÇİMLERDEN ÖNCE SESİMİ DUYAN VARMI typ lilere kadro verilsin
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Tüm TYP LİLERE KADRO VERİLSİN SEÇİMLERDEN ÖNCE