TBMM bu hafta oldukça yoğun: İşte meclis gündemi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM bu hafta oldukça yoğun: İşte meclis gündemi

TBMM'den bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde meclisin bu hafta görüşeceği konuların belli olduğuna yer verildi.

Yaşam 2 Haz 2024 0
TBMM bu hafta oldukça yoğun: İşte meclis gündemi

Meclisin bu hafta gündemi belli oldu.

TBMM'den bir son dakika haberi geldi ve meclisin bu hafta görüşeceği konuların belli olduğuna yer verildi. Açıklamada TBMM gündeminin bu hafta da yoğun olduğu öğrenildi.

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta kripto varlıklar görüşülecek. 19 maddelik kanun teklifinde hizmet sağlayıcılar için sermaye şartının geleceği bildirildi. Düzenleme ile hizmet sağlayıcılarının kuruluş ve faaliyetleri için SPK'nın izni gerekecek.

Kripto varlıkların ihracı, satış ve dağıtımı da SPK'ya veriliyor. Tüm transfer işlemleri de kayıt altına alınacak.

TCMB MECLİS'TE

Bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan meclise gelerek Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerine sunum yapacak. Karahan burada enflasyonla mücadele, küresel ekonomi ve para politikası konusunda kapsamlı bir değerlendirmeyi sunacak.

Alınan faiz kararları, KKM ve kur politikası da ele alınacak. Sunum sonrası Karahan milletvekillerinin sorulaırnı da cevaplayacak.

DİĞER TEKLİF

Meclise ulaştırma alanında teklif geldi. Geçen gün gelen teklif bu hafta Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak. Düzenleme ile insansız hava araçlarını ruhsatsız uçuranlara 60 bin lira, paraşütle atlama yapanlara ise izin almamaları durumunda 500 bin lira ceza kesilecek.

ÖĞRETMENLERE ŞİDDETE KARŞI YAPTIRIMLAR

Bir diğer düzenleme ise eğitime karşı şiddetin önlenmesi düzenlemesi olacak. Kanun teklifinde hazırlıklarda sona gelindi. Bu hafta düzenleme meclise gelecek. Meclise gelecek düzenleme ile öğretmenlere karşı şiddette cezalar yüzde 50 artırılacak. Bunun yanı sıra ÖMK'da da düzenlemeler yapılacak, Milli Eğitim Akademisi kurulacak.

SOKAK KÖPEKLERİ

Gelen bilgilere göre meclise başıboş sokak köpekleri sorununun da görüşüleceği öğrenildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç