TBMM Açıldı İlk Toplantı Erken Bitti: İşte Meclis Yeni Toplanma Tarihi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM Açıldı İlk Toplantı Erken Bitti: İşte Meclis Yeni Toplanma Tarihi

TBMM Genel Kurulu bugün toplandı. Toplantıda herhangi bir yasa ya da düzenleme gündeme gelmedi. Yeni toplantı tarihi belli oldu.

Siyaset 1 Ekim 2022 20:46 0
TBMM Açıldı İlk Toplantı Erken Bitti: İşte Meclis Yeni Toplanma Tarihi

TBMM'nin yeni yasama yılına başladı. İşte ilk genel kurul tarihi.

Türkyie Büyük Millet Meclisi 3 aylık aranın ardındna açıldı. İlk toplantı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile düzenlendi Toplantıya katılan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. 

ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

Meclis Başkanı Mustafa Şentop meclis açılışında yaptığı açıklamada, "Siyasi partilerimizin Kıymetli Genel Başkanları, muhterem milletvekillerimiz, kıymetli misafirler, diplomatik temsilciler ve aziz milletimiz; 27’nci Yasama Döneminin Altıncı Yasama Yılının açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Bu yasama yılının, yasama yılı içinde yapılacak çalışmaların, alınacak kararların ve çıkarılacak kanunların, milletimiz, devletimiz, kalbinde Türkiye sevgisi taşıyan soydaş ve akraba toplulukları ile bütün insanlık için hayırlar getirmesini, büyük Türkiye davasının başarısına katkı sağlamasını Allah’tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

TBMM Genel Kurulunda kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan , yeni yasama yılı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: Aziz milletim, Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; sizleri en kalbî duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 27’nci Dönem Altıncı Yasama Yılının sizlerle birlikte ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Meclisimizin kuruluşundan günümüze bu yüce kurum çatısı altında ülkemize hizmet eden tüm milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. İlk faaliyete geçtiği 1920’den beri Meclisimizde görev yapmış milletvekillerimizden vefat edenlere Allah’tan rahmet niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

MECLİS YENİ TOPLANTISI NE ZAMAN?

Erdoğan'ın konuşması sonrası genel kurul sona erdi ve yeni genel kurulun toplantı tarihini TBMM Başkanı Mustafa Şentop şu şekilde açıklandı: "Sayın milletvekilleri, gündemimizdeki konular tamamlanmıştır. Denetim konuları ve kanun teklifleri ile komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için 4 Ekim 2022 Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum."

Genel Kurul 4 Ekim 2022 günü toplanacak. Toplandtı 15.00'da başlayacak. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç