Taşıtta son dakika: Çin'de fiyatlar yüzde 40 düştü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşıtta son dakika: Çin'de fiyatlar yüzde 40 düştü

Son dakika haberi: Çin'de araba fiyatlarında savaş başladı. Şirketler art arda fiyatları indirdi.

Fiyat Listesi 9 Mart 2023 14:14 0
Taşıtta son dakika: Çin'de fiyatlar yüzde 40 düştü

Çin'de araba fiyatlarında savaş başladı. Şirketler büyük indirim yaptı.

Çin'den son dakika haberi geldi. Gelen haberde Çin'de başlayan fiyat artışlarına Vitroen, Mercedes ve Chevrolet gibi pazar payını korumaya çalışırken elektrikli arabaların ötesine geçerek benzinli araçlara da sıçradı.

Çin'in merkezindeki Hubei eyaletindeki devlet sübvansiyonları, devlet destekli Dongfeng Motor Group'un indirimleri ile birlikte Citroen C6 gibi bazı arabaların fiyatlarını yüzde 40'tan fazla düşürdü ve 12 bin 900 dolara kadar teşvikler sunuldu.

Chevrolet, Equinox ve Monza gibi diğer modellerin yanı sıra 230.000 yuan'dan başlayan Blazer'da 70.000 yuan'a varan indirimler de gelmeye başladı. 

Çin'in kuzeydoğusundaki Jilin eyaleti, FAW Group tarafından üretilen arabaları satın alan kişilere bu ay 150 milyon yuan sübvansiyon sunuyor. Bireysel otomobillerde indirimler 37.000 yuan'a kadar çıkıyor.

Danışmanlık şirketi Roland Berger'in Şangay merkezli ortağı Ron Zheng, Hubei hükümetinin hareketinin açıkça otomobil satışlarını canlandırmayı amaçladığını çünkü tüketicilerin harcama konusunda hâlâ temkinli olduğunu, indirimli modellerin ise çoğunlukla stoklarının acilen temizlenmesini gerektiren modeller olduğunu söyledi.

Zheng yaptığı son dakika açıklamasında, "Fiyatlardaki dramatik düşüşün, kullanılmış arabaların kalan değeri ve marka sadakati üzerinde büyük bir etkisi olacak" dedi. "Hareketin biraz dar görüşlü olabileceğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberlerinden, taşıt haberlerinden finans, ekonomi, kredi haberlerinden haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını indirin.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç