Taşıtta ÖTV Matrah Artırımı, 2. El Araba Fiyatlarını Nasıl Etkiler?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşıtta ÖTV Matrah Artırımı, 2. El Araba Fiyatlarını Nasıl Etkiler?

ÖTV matrah düzenlemesi ile ilgili son bilgiler gelmeye devam ediyor. Gelen son açıklama, 2. el taşıt fiyatları hakkında oldu.

Taşıt 21 Kasım 2022 14:51 0
Taşıtta ÖTV Matrah Artırımı, 2. El Araba Fiyatlarını Nasıl Etkiler?

2. el taşıtta büyük sıkıntı.

2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür yaptığı son dakika açıklamasında 2. el taşıt piyasasının durma noktasına kadar geldiğini söyledi. Ülgür açıklamasında taşıtta matrah düzenlemesi için 1 Aralık tarihinin açıklanması ile birlikte piyasada satışların bıçak gibi kesildiğini söyledi.

"ÖTV matrah güncellemesi için 1 Aralık tarihinin verilmesi, bayilerimizin de bize ilettiği gibi 2. el araç pazarının o tarihe kadar hareket etmesini imkansız hale getirmiştir" diyerek açıklamasına başlayan Ülger, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu olağandışı durgunluk halinin çözülmesi adına, gerekli adımların mümkün olduğunca hızlı atılması gerekiyor. Mümkünse bugün veya yarın bir adım atılmalı. Aksi halde beklemek tüketiciden sektöre kadar her kesime zarar verecektir"

BAKAN 1 ARALIK DEDİ Mİ?

Gazeteci Emre Özpeynirci yaptığı son dakika açıklamasında matrah güncellemesinde 1 Aralık tarihinin Bakan Nureddin Nebati'nin ağzından çıkmadığını söyleyerek, "Ya güncellenmezse Matrahların 1 Aralık'ta güncelleneceğinin haberini  Ajans yayınlarken, bakanın ağzından bir tarih açıklaması yapılmadı. Şimdi eğer 1 Aralık'ta güncelleme olmazsa, umutlar bu kez 1 Ocak'a kalacak. O zaman kasımdan sonra aralık da kayıp ay olur." ifadelerini kullandı.

İKİNCİ ELDE DE SIFIRDA DA DURGUNLUK BAŞLADI

ÖTV matrah artırımı açıklamasından sonra hem sıfır arabada hem de ikinci el arabada satışlar bir anda durdu. 1 Aralık tarihinde açıklama gelmesinden sonra düzelme bekleniyor.

MATRAH ARTIRIMI 2. EL PİYASASINI NASIL ETKİLEYECEK?

Taşıtta ÖTV matrah düzenlemesinden sonra fiyatların düşmesi bekleniyor. Sıfır araba fiyatlarının düşmesi ile birlikte 2. el araç fiyatlarında da bir miktar indirim bekleniyor. Bu indirim beklentisi, şimdi piyasada satışları çok düşürdü.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç