Taşıtta ÖTV indirimi yok: İkinci el arabaya büyük zam geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşıtta ÖTV indirimi yok: İkinci el arabaya büyük zam geldi

Son dakika haberi: Taşıtta ikinci el piyasasında zam haberleri gelmeye devam ederken ÖTV indirimi hakkında kritik bir değerlendirme de geldi.

Taşıt 27 Ocak 2023 12:13 0
Taşıtta ÖTV indirimi yok: İkinci el arabaya büyük zam geldi

İkinci el araba fiyatlarına zam geldi. ÖTV indirimi beklemeyin.

Otomotiv sektörüne dair bilgileri, haberleri paylaşan ünlü Gazeteci Emre Özpeynirci, yaptığı son dakika açıklamasında ikinci el arabada zam geldiğini ve yeni dönemde bir ÖTV ya da matrah indirimi beklenmemesi gerektiğini söyledi. 

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Özpeynirci, ikinci el araba fiyatlarına da zam geldiğini, zamların giderek artabileceğini söyledi.

ÖTV İNDİRİMİ GELMEZ, GELSE BİLE YARARLANAMIYORUZ

Özpeynirci açıklamasında ÖTV indirimi gelmeyeceğini Özpeynirci, indirim gelse bile ÖTV indiriminden faydalanan araçlara erişim olmadığını, ÖTV indirimi olduğunu ancak araba alamadığını ve bunun da bir anlama gelmediğini söyledi. Özpeynirci "ÖTV indirimi olmaz, boşuna ümitlenmeyin" ifadeleri ile yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Neden mi; Çünkü uzun süredir talebin çok altında araç geliyor. Bu da 2-3 aylık araç sıralarını ve fırsatçılığı beraberinde getiriyor. Seçim öncesi olası bir ÖTV indirimi, araç bulunamadığı için vatandaşın daha büyük tepkisini çeker. Yani düşünsenize geçici olarak ÖTV indirilmiş ama ortada araç yok diye siz bu indirimden yararlanamıyorsunuz. Çıldırmamak içten değil" dedi.

İKİNCİ EL ARABAYA ZAM GELDİ

Özpeynirci açıklamasının devamında ikinci el arabaya zamların gelmeye devam ettiğini söyledi. Ocak ayında yüzde 12 ile 15 arasında zamlar gelirken artışların , 2023 model arabalara gelecek zamlarla devam edeceğini söyledi.

2023 MODEL SKODA'YA BÜYÜK ZAM

2023 model arabalara gelen zamların ilk örneği Skoda oldu. Skoda, 2023 model arabalarına 100 bin lira fiyat farkı koydu. Bunun da ikinci el araba piyasasına etki edeceği belirtiliyor. Fiyat listesi için TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç