Taşıtta ÖTV İndirimi ve Matrah Düzenlemesi Beklentisi Arttı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşıtta ÖTV İndirimi ve Matrah Düzenlemesi Beklentisi Arttı

İkinci el araç piyasası durma noktasına kadar geldi. 6+6 düzenlemesi sonrası Eylül ayında ikinci el araç satışları oldukça düştü.

Taşıt 26 Ekim 2022 12:31 0
Taşıtta ÖTV İndirimi ve Matrah Düzenlemesi Beklentisi Arttı

Taşıtta ÖTV indirimi ve matrah düzenlemesi beklentileri güçlendi.

Taşıtta son dönemlerde hem sıfır hem de ikinci el piyasasında daralma devam ediyor. bugün açıklanan son verilere göre ikinci el taşıtta daralmanın devam ettiği görüldü. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Ocak – Eylül dönemi araç satış verileri paylaşıldı. Paylaşılan verilere göre Temmuz ile Ağustos ayında ikinci el araba alımı satımında yaşanan daralma , Eylül ayında da devam etti. Geçen sene Eylül ayında 596 bin 392 satış olurken bu sene yüzde 20 'lik daralma oldu ve 476 bin 502 satış oldu. 

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, piyasanın durma noktasına geldiğini söyledi ve ‘’Geçen senenin ilk 9 ayında 3 milyon 958 bin 557 adet olarak gerçekleşen Pazar, bu yılın Ocak – Eylül döneminde yüzde 15’e yakın yukarı yönlü bir değişimle 4 milyon 550 bin 896 adet olarak gerçekleşti. 2021 yılının Eylül ayı sonrası 9 ay boyunca büyüyen pazar, Temmuz ayından itibaren daralmasını sürdürüyor. Bu durumun birçok sebebi var; yüksek faiz, finansmana ulaşmada yaşanan zorluklar, enflasyon ve alım gücünün gün geçtikçe düşmesi pazarın durmasına sebep oldu. Sektörü canlandırmak ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamasının önünü açmak için kalıcı çözümler şart.’’ dedi.

Vatandaşların alım güçlerinin düşmesi nedeniyle 10 yaş üstü araçların daha çok tercih edildiğini , eski araçların satıldığını söyleyen Erkoç, Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen 6+6 düzenlemesinin de bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi. 

ÖTV İNDİRİMİ

Erkoç açıklamasının devamında sektörün ÖTV indirimi beklentisinin arttığını söyledi. ÖTV indirimi açıklamasının gelmesi gerektiğini söyleyen Erkoç, kredi faizlerinde kolaylık sağlanması gerektiğini, düşen PPK faizi ile birlikte taşıt kredisi faizlerinin de düşmesi gerektiğini , vade sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç