Taşıtta ÖTV indirimi müjdesi: ilk defa araba alacaklara iyi haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşıtta ÖTV indirimi müjdesi: ilk defa araba alacaklara iyi haber

Son dakika haberi geldi: AK Parti'nin seçim beyannamesinde taşıtta ÖTV indiriminin olacağı bildirildi.

Taşıt 21 Ocak 2023 09:50 5
Taşıtta ÖTV indirimi müjdesi: ilk defa araba alacaklara iyi haber

Son dakika haberi: Taşıtta ÖTV indirimi için  yeni tarih açıklandı.

Hükümete yakın Türkiye Gazetesi'nde yer alan haberde seçimlere doğru gidilirken bir müjdenin daha yolda olduğuna yer verildi. AK Parti, seçim sürecine girilirken seçim beyannamesi hazırlamaya başladı. 23 farklı başlıktan oluşacak seçim beyannamesinde yapılacaklara ilişkin bilgiler, müjdeler sıralanacak.

SEÇİM 14 MAYIS'TA BEKLENİYOR

Seçimler için kürsüden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs tarihini işaret etti. Devlet Bahçeli'de bu açıklamaya destek verdi ve Mayıs ayında seçimlerin bitirilmesi gerektiğini söyledi. 

VAATLER KONUŞULMAYA BAŞLANDI

Seçim sürecine girilirken illerde mitingler yapılmaya başlandı. Seçim havasına girilen bugünlerde partilerin seçim müjdeleri beklenmeye başlandı. Gelen sond akika açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmayları ile bir toplantı yaptığı ve hangi vaatleri vermelerini , vatandaşların neler beklediğini sordu. ERdoğan'ın kurmaylarına net vaatler konusunda talimat verdiği aktarıldı ve "Net vaatlere yer verelim. Milletin taleplerini beyannameye yansıtalım ve vaatlerimizi her kesimin anlayacağı basit bir dille ifade edelim. Ekonomide atılacak adımları ön plana çıkaralım" dediği öğrenildi.

BEYANNAMEDE 6 ANA BAŞLIK OLACAK

Gelen son dakika bilgilerine göre seçim beyannamesinin 6 ana başlık ve 23 farklı kızımdan oluşması bekleniyor. Bu vaatlerde otomotivde ÖTV indirimi uygulanması, vergi oranında bir miktar düşüş yapılması bekleniyor.

ÖTV İNDİRİMİNDE 5 YIL FORMÜLÜ

Edinilen bilgilere göre taşıtta ÖTV indiriminin gündeme alındığı ve seçim beyannamesinde buna yer verileceği, 5 yıl formülünün geleceğine yer verildi. 5 yıllık kademelendirmede her sene ÖTV'nin yüzde 10 düşürüleceği bildirildi.

VERİLEN ÖTV YARIYA İNECEK

Diyelim ki bir araba aldınız ve bu aracın ÖTV'si 250 bin TL ediyor. 5 yılda yapılacak kjademeli indirimlerle ÖTV 125 bin liraya çekilecek.

ÖTV indirimi gelince haberdar olmak için  TIKLA İNDİR

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Otv kokten kaldirilmali
Ziyaretçi 15 Ay Önce
İndirim ve bindirim beklentimiz yok.oyumuz RTE a.boyle bir lider varken konuşmayı bile beceremeyene,yalana dolana mi oy verecegiz
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Yolcudur Abbas ne yapsa olmaz...
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Hep aynı yalan haber bi bitmediniz
Ziyaretçi 15 Ay Önce
isterse bedava olsun oy moy yok sizin zamanınız bitti !