Taşıtta ÖTV İndirimi Gelecek mi? Tek Seçenek Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşıtta ÖTV İndirimi Gelecek mi? Tek Seçenek Açıklandı

ÖTV indirimi hakkında son dakika açıklamaları geldi. Sektör ÖTV indirimi beklemezken indirimde tek seçenek için açıklama geldi.

Taşıt 6 Ağu 2022 08:34 0
Taşıtta ÖTV İndirimi Gelecek mi? Tek Seçenek Açıklandı

Sektör ÖTV indirimi beklemediğini açıkladı.

Elektrikli araçta yapılan ÖTV düzenlemesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ÖTV vaadi sonrası ikinci el araç piyasasında durgunluk başladı. Birçok kişi aracını elindne çıkarmak için ilan sayfalaırna koyarken bu talepte yaşanan düşüş nedeniyle fiyatlar gerilemeye başladı. İkinci elde bazı araçların fiyatları 10 15 bin lira civarında düşerken bu şekilde devam etmesi durumunda düşüşlerin süreceği bildirildi. 

Peki sıfır araçta ÖTV düşer mi? Sektör böyle bir şey beklemiyor. Zaten devam eden çip krizi nedeniyle araç almak isteyenler galerilerde 2-3 ay sıra beklerken , sıfır araç bulmada sıkıntı çekilirken bir ÖTV indiriminin beklenmediği açıklandı. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, çip krizi, Ukrayna savaşı ve küreselde artan girdi maliyetleri ile lojistik ve tedarik sorunları nedenle sektörün olumsuz etkilendiğini, otomotivde güvensiz bir ortam oluştuğunu , bunun da satışları durma noktasına getirdiğini söyledi. 

Fiyatların artmasına neden olan birçok durumun olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Erkoç, bu durumların sektörü ve vatandaşı olumsuz etkilediğini söyledi. Araç sahibi olmanın zorlaştığını söyleyen Erkoç, “Pandemi sebebiyle yaşanan çip krizi ve lojistik sıkıntısı da hâlâ devam ediyor. Piyasaya araç girişinin olmamasının yanında stokçuluk yapılması da fiyatları yükselten etmenlerden biri. Bu sorunların yanı sıra son dönemde gündeme gelen ÖTV indirimi söylentileri de tüketicilerin beklemede kalmasına sebep oldu. Günümüz koşullarında kısa vadede ÖTV indiriminin yapılacağını ya da fiyatların düşeceğini düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP AÇIKLADI: BİZ İKTİDARA GELİRSEK DÜŞÜRECEĞİZ

ÖTV'de tek seçeneğin kendileri olduğunu söyleyen CHP yönetimi, seçimlerde iktidara geldiklerinde ÖTV 'yi 1/4 oranında indireceklerini ve ilk arabasını alacaklardan ÖTV almayacaklarını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç