Taşıtta kampanya belli oldu: Sıfır faizli taşıt kredisi geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşıtta kampanya belli oldu: Sıfır faizli taşıt kredisi geliyor

Son dakika haberi: Taşıtta 0 faizli kredi için açıklama geldi Kampanyanın kısa sürede başlayacağı açıklandı.

Taşıt 21 Ağu 2023 08:14 0
Taşıtta kampanya belli oldu: Sıfır faizli taşıt kredisi geliyor

Taşıtta sıfır faizli kampanyalar başlıyor.

Taşıtta sıkıntılı süreç sona erdi ve hem sıfır hem de ikinci el araba piyasasında dengeler yerine oturmaya başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre piyasanın yerine oturması ile birlikte sıfır faizli kampanyaların da yolda olduğuna yer verildi.

Konu ile ilgili İstanbul  Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel yaptığı açıklamada detayları paylaştı. 

Bakan Ömer Bolat ile bir görüşme yaptıklarını söyleyen Ertemel, problemlerin dinlenip hemen aksiyonların alındığını, bunun memnuniyet verici olduğunu söyledi. Alınan bu tedbirlerin etkisinin hemen görüldüğünü söyleyen Ertemel, “Şahısların da 6 ay 6 bin kilometre şartı kapsamına alınması piyasada büyük bir rahatlamaya sebep oldu. Kayıt dışı diye tabir ettiğimiz bu al-satçılar bu araçları alıyorlardı, bizler üzerinden veya kendileri internet ortamından bu araçları satıp ciddi anlamda karlar elde ediyordu" dedi ve şu şekilde devam etti:

"Şimdi bunlar bu kapsama alınınca tabii ciddi de cezalar yazılmaya başlandı. Bunlara noterliklere gittikleri zamanlar orada satış engellemesi konuldu. Özetle, alınan bu tedbirler sonuçlarını vermeye başladı. Çok da olumlu sonuçlar olmaya başladı”

SIFIR FAİZLİ KREDİLER GELİYOR

Sıfır araçta tedarik sorununun aşıldığını söyleyerek sözlerini sürdüren Ertemel, araç bulunurluğunun artması ile birlikte taşıtta eskiden olduğu gibi sıfır faizli kampanyaların da başlayacağını söyledi ve “Sıfır araç satanların ellerinde arabalar birikmeye başladı. Hatta ve hatta çok yakında eskiden olduğu gibi sıfır faizli, kendilerinden kampanyalar düzenlediği günlere döneceğiz. Bakanlık bu işin üstüne kararlılıkla gidiyor. Bu bizler için çok önemli. Piyasa yavaş yavaş oturmaya başladı. Bir ay sonra çok daha güzel oturacak. Sektör temsilcileri olarak hep burada istediğimiz şey şuydu, sektörümüzün pandemi öncesine dönmesi. Yani pandemi öncesinde kim sıfır araç alıp satıyordu? Sadece bayiye giden insanlar sıfır araç alıyorlardı. Pandemi öncesine dönmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ EL

İkinci el araçta fiyatların rayına bir ay içinde rayına oturmasını beklediklerini söyleyen Ertemel, “Burada bayide sıfıra erişim konusunda bir sıkıntı kalmadığı zaman zaten sıfırla ikinci el arasındaki eskiden olduğu gibi makas tekrar eski yöne dönecek. Şimdi ikinci eller sıfırın üzerine satılırken, eskide olduğu gibi ikinci eller sıfırın daha altında satılacak. Bunu da çok yakın bir zamanda görmeye başlayacağız ama özellikle belirtiyorum" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç