Taşıt Devine Rekor Ceza: Şirket Cezaya Sevindi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşıt Devine Rekor Ceza: Şirket Cezaya Sevindi

Son dakika haberi: Çinli taşıt devine rekor düzeyde bir ceza kesildi. 1.2 milyar dolara şirket sevindi.

Dünya 21 Tem 2022 10:37 0
Taşıt Devine Rekor Ceza: Şirket Cezaya Sevindi

Bir yıldır devam eden siver güvenlik soruşturması sonuçlandı ve Çin'de araç paylaşım uygulaması Didi Global INC'ye 8 milyar yuandan fazla bir para cezası kesildi. Dolar kurua vurduğumuzda bu ceza 1.2 milyar dolar seviyesinde oluyor.

Gelen son dakika bilgilerine göre, bu cezanın yanı sıra Çinli regülatörler Didi Yönetim Kurulu Başkanı Cheng Wei ve başkan Jean Liu’ya da birer milyon yuan ceza verildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, 2021 Haziran ayında 4.4 milyar dolarlık halka arz yapan ve Çinli otoritelerin tepkisini çeken şirketin önündeki belirsizlik poerdesi sonunda kalktı. Uzun süredir beklenen cezalar açıklandı. Soruşturma sürevinde bir dönem şirketin piyasada değeri yüzde 80 seviyesinde düşmüştü. 

Ceza açıklandı ve şirkete 1.2 milyar dolarlık para cezası kesildi. Cezanın açıklanmasının ardından konu ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı ve Çinli şirket, en kötünün geride kaldığını söyledi. Söz konusu kararda , Çin yönetiminin ekonomi kötüye giderken teknoloji şirketlerine yaklaşımın gelecekte yumuşayabileceği , bu görüşün ağır bastığı bildirildi. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç