Taşerondan Kadroya Geçen İşçilere Tayin Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşerondan Kadroya Geçen İşçilere Tayin Açıklaması

Son dakika haberi: On binlerce taşerondan kadroya geçen işçiyi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Tayin hakkında sevindiren haber geldi.

Çalışma Hayatı 9 Mayıs 2022 12:31 47
Taşerondan Kadroya Geçen İşçilere Tayin Açıklaması

Kadroya geçen işçilere tayin hakkı göründü.

Olağanüstü Hal Kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamuya 900 bin taşeron işçisi alındı. Daha önce kamuda çalışan ancak taşeron işçi statüsünde bulunan işçiler, OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile kadroya alındı. Ancak 4/D statüsüne alınan işçiler umduğunu ne maaş yönünden ne de özlük hakları yönünden bulamadı. Maaşlarının yükselmesini bekleyen işçiler tam tersi bir durumla karşılaştı ve ciddi sorunlar yaşadı. En çok sorun da tayin hakkından dolayı çıktı. Tayin almak isteyen işçilere bu hak tanınmadı. 

Sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar, TT çalışmaları ile seslerini duyurmaya çalışan işçilerin bu sesini biz de Finans7.com olarak haberleştirdik ve duyurmaya çalıştık. Daha geçen aya kadar bu konuda bir çalışma yapılmamıştı. Ancak 1 Mayıs günü yaşanan olay ve görüşmeden bir haber geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre 1 Mayıs 2022 günü İşçi Bayramı'nda Türk İş ile Çalışma Bakanı Vedat Bilgin arasında bir görüşme gerçekleşti. Türk İş, işçilerin bu sorunlarını Bakan Bilgin'e iletti. Bu talebin karşılığının ise olumlu olduğu açıklandı. 

Çalışma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre Vedat Bilgin'in bu sıkıntılşar üzerinde bir çalışma başlattığı öğrenildi. 696 sayılı KHK kapsamında kadroya geçen işçilere tayin hakkının verileceği bildirildi.

NE ZAMAN?

Söz konusu düzenlemenğin önümüzdeki günlerde meclise geleceği bildirildi. Düzenlemenin ek gösterge sonrası meclise geleceği aktarıldı. Buna göre bakacak olursak  Haziran ayında konunun Meclis gündemine gelebileceği aktarıldı. 

DİĞER SORUNLAR

İşçiler zorunlu emeklilik, ilave tediye gibi konularda da düzenleme yapılmasını bekliyor. Siz hangi konuda düzenleme bekliyorsunuz ? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Düzenleme geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (47)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zorunlu emeklilik
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zorunlu emeklilik,tayin hakkı,eşit işe eşit ücret,
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Eşit işe eşit ücret sarı sendikalar tarafından gaspedilen gece çalışma farkları mesai ücretleri ek ödemeler geri verilsin her iş kolu için görev tanımı yayınlansın keyfi çalıştırma mobbing amir baskıları son bulsun insanca yaşanacak bir maaş düzenlemesi yapılsın sağlıkta eşitsizliğin adaletsizliğin önüne geçilsin Suriyeli insanların düşük kpss puanı ile kadrolara alınması engellensin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Görevde yükselme teknik vasıf sinav mülakatla artık olursa iyi olur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ünvan görevde yükselme