Taşerona, Sözleşmeliye Kadro, EYT ve TOKİ... Kabine Toplantısı Saat Kaçta Başlayacak , Kaçta Bitecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşerona, Sözleşmeliye Kadro, EYT ve TOKİ... Kabine Toplantısı Saat Kaçta Başlayacak , Kaçta Bitecek?

Kabine bugün toplanıyor. Düzenlenecek Kabine toplantısından sonra önemli konularda kararlar açıklanacak.

Siyaset 10 Ekim 2022 09:18 1
Taşerona, Sözleşmeliye Kadro, EYT ve TOKİ... Kabine Toplantısı Saat Kaçta Başlayacak , Kaçta Bitecek?

Son dakika haberi: Kabine gündeminde önemli konular var.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün kabine toplantısı yapılacak. Yapılacak toplantıda 10 milyondan fazla kişiyi ilgilendiren düzenlemeler görüşülecek.

İLK GÜNDEM EYT

Kabine toplantısında bugün emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili konu görüşülecek. 4 milyondan fazla kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesinde son pürüzler çözülecek ve düzenlemeye son hali verilecek.

SÖZLEŞMELİYE KADRO

Kabinede sözleşmeli kamu personellerine kadro kabine gündemine gelecek. Kabine toplantısında yapılacak son görüşmelerle sözleşmelilere kadro konuusnda son pürüzler halledilecek.

TAŞERONA KADR

Toplantıda kadro alamayan taşeron işçilere de kadro konusu gündeme gelecek. Çalışmaları tamamlanan düzenlemenin kısa sürede yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

BAŞÖRTÜSÜ DÜZENLEMESİ

Geçen gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gelin çözümü yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım" açıklamasından sonra ADalet Bakanlığı harekete geçmiş ve Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürlüğü bünyesinde bu konu ile ilgili çalışmalar başlamıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başta olmak üzere AK Parti'nin grup başkanvekilleri ve genel başkan yardımcıları ile hukukçu isimleri bir araya gelerek bu konuda düzenleme yaptı.

Hazırlanan taslak düzenleme bugün kabine toplantısında gündeme gelecek. 

TOKİ

TOKİ ilk evim arsa başvurusuna dair bilgileri Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

ENFLASYON, ASGARİ ÜCRET, MAAŞLAR

Toplantıda yüksek enflasyona karşı atılan adımlar da gündemde olacak. Yüksek enflasyona karşı alım gücünün artırılması yönünde yapılacaklar görüşülecek.

KABİNE SONRASI AÇIKLAMA GELECEK

Kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçerek açıklama yapacak. Toplantının saat 15.00'da başlaması ve 18.00 civarında sona ermesi bekleniyor. Açıklamanın saat 18.30 civarında gelmesi bekleniyor. Açıklama gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
netmte zam yapabiliriz diye görüşecek