Taşerona Kadroda Mağdur Edilen Kesimler: Bu İşçilere de Kadro Verilmeli
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşerona Kadroda Mağdur Edilen Kesimler: Bu İşçilere de Kadro Verilmeli

Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanlığı'nda devam eden taşerona kadro düzenlemesinde bazı işçiler yok! Bu işçiler de mağdur edilmemeli ve kadro verilmelidir.

Çalışma Hayatı 6 Ekim 2022 16:12 4
Taşerona Kadroda Mağdur Edilen Kesimler: Bu İşçilere de Kadro Verilmeli

Kamuda çalışan binlerce işçi kadro bekliyor.

Taşerona kadro konusunun sık sık gündeme geldiği bugünlerde , kadro talepleri yerine gelmeyen ve mevcut kadro düzenlemesi kapsamına alınmayan birçok işçi , kadro kapsamına alınmak istiyor. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda talepleirni dile getirmek istedik.

İşte işçilerin talepleri:

"2017 yılında 696 sayılı KHK ile taşerona kadro kapsamında Yüzde 70 işçilik maliyeti maddesini karşılayamadıkları için kapsam dışında bırakılan, personel alımına dayalı olmayan hizmet alımı kapsamında çalışan ancak kamu kurumlarında asli ve teknik hizmetler yapan ‘’Kiralık araç şoförleri, hbys bilgi işlem çalışanları, laboratuvar çalışanları, fizyoterapistler, belediye şirket işçileri, sterilizasyon ve dezenfeksiyon personeli, çağrı merkezi çalışanları, karayolları işçileri, 4 aralık mağdurları’’ vb gibi kamuda çeşitli iş kollarında çalışan tüm personel, kendilerine defalarca söz verilmesine rağmen kadro alamadılar. Çalışma Bakanı Sayın Vedat Bilgin son yaptığı açıklamada şu an için 90 bin KİT çalışanı için çalışma olduğunu söyleyerek yukarıda belirtilen iş kollarında çalışan personeli adeta yıkıma uğratmıştır. Sayıları yaklaşık 70 bini bulan bu çalışanlar, yetkililere kadro taleplerini daha gür bir sesle iletiyorlar. Biz de Finans7 haber platformu olarak haklı taleplerine desteğimizi iletiyor ve bir an önce yetkililerden kadro için adım atılması talebinde bulunuyoruz."

Siz hangi kurumda kadro bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Taşerona kadro sürecinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
4 aralık mağdurları kapsama dahil edilmeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kiralık araç Şoförleri olarak Kadro bekliyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kiralic arac soforleri kadro bekliyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ŞOFÖRLER!!