Taşerona kadro ve kamu işçilerine ek zamda son dakika: Gündeme geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşerona kadro ve kamu işçilerine ek zamda son dakika: Gündeme geliyor

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde taşerona kadro ve kamu işçilerine ek zammın gündeme geleceği bildirildi.

Çalışma Hayatı 29 Ocak 2024 13:31 3
Taşerona kadro ve kamu işçilerine ek zamda son dakika: Gündeme geliyor

Son dakika: Taşerona kadro ve kamu işçilerine ek zam gündeme geliyor.

Türk-İş, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Karataş bir son dakika açıklamasında bulundu ve taşerona kadro, kamu işçilerine maaş zammı ve diğer konuların ele alınacağını söyledi.

Karataş yaptığı açıklamada Türk İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşme gerçekleştireceğini söyledi. Yapılacak görüşmede önemli gündem maddeleri yer alacak.

TAŞERONA KADRO GÜNDEME GELECEK

Geçen sene seçim öncesi hazır denilen, ancak devam eden süreçte yeniden revizyon için geri çekilen taşerona kadro düzenlemesi, Ergün Atalay ile Bakan Işıkhan arasındaki görüşmenin ana maddesi olacak. Öte yandan kapsamında genişletilmesi de istenecek.

TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulu’nun son olarak dün akşam toplandığını, toplantının bir bölümüne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da katıldığını vurgulayan Atalay, şu bilgileri verdi:

“Çalışma Bakanı, toplantıda geleceği noktayı anlattı. Emekli olanların yerine taşeron işçilerin kadroya alınması konusunu dile getirdik. Bugüne kadar bir işçi bile alınmadı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz geçen haftaki toplantıda, Çalışma Bakanı’na TBMM’de Komisyon başkanı olduğu dönemde kararı kendilerinin aldığını ve kararın uygulanması gerektiğini söyledi.”

Bakan Işıkhan’in sözleşmesi ocak ayından sonra başlayan kamu işçileri ve taşeron işçilerle ilgili olumlu ifadeler kullandığını belirten Atalay, “Bugün öğleden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşeceğiz. Bakan Bey, dün akşam ‘konuştuklarımızı zapta alalım. Taşeronla ilgili bir şey yazacağım, sözleşmesi ocak ayından sonra olanların hepsinin farkını vereceğim. Sıkıntınızı gireceğim.’ dedi. Bazı arkadaşlar soruyor, ilave bir şey alır mısın? İlave bir şey konusunda kimse müspet bir şey söylemiyor.” diye konuştu.

KAMU İŞÇİLERİNE EK MAAŞ ZAMMI

Kamu işçilerinin düşen alım güçlerinin yerine getirilmesi için yeni bir zam yapılması konusu da gündeme gelecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Türk İş Genel Başkanı Atalay, “Ocak ayının başında enflasyon rakamı açıklandı. 2023 yılının ikinci altı ay enflasyonu 37,57 oldu. Bir kısım kamu işçimizin sözleşme tarihi ocak ayı itibarıyla başlıyor. Onlar 32,57 zam aldı. Sözleşmeleri mart ve sonraki aylarda başlayanlar bu rakamı alamıyor. Arada 10 ila 14 puan fark var. Bu işçiler haklı olarak ocak ayındaki enflasyon oranının kendilerine de verilmesini istedi. Bunun üzerine, TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulunu topladık. Süreç içerisinde yedi kez toplandık. 15-20 gün içerisinde Cumhurbaşkanından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına kime gidilmesi gerekiyorsa, gittik. Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanı ile oturduk. ‘Sözleşme yok, zamanı gelince bu parayı alın’ dediler. Bunun üzerine baktık bunların bize bir şey vereceği yok, çarşamba günü Kamu Koordinasyon Kurulunu tekrar toplandık. Perşembe günü Cumhurbaşkanı ile görüşüldü" dedi.

Atalay, iki ay sonra seçim yapılacağını ama çalışanların gündeminin geçim olduğunu ifade ederek, “Bu ülkeyi ucuz emek cenneti yaptırmayacağız. Bu ülke, ‘istediğimi veririm’ diyen patronların ülkesi olmayacak.” dedi.

Karataş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türk-İş Başkanımız Atalay, Bakan Işıkhan'la görüşecek (İşçilerin talepleri masada)

Ergün Atalay, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşme gerçekleştirecek. taşeron işçiye kadro ve maaşlara iyileştirme gibi talepler masaya yatırılacak"

Görüşme önümüzdeki günlerde yapılacak. Görüşmeden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Siz hangi konuların görüşülmesini talep ediyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Taşerona kadro, kamu işçilerine ek zak ile ilgili görüşme sonrası açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
Sendikaların aslı görevi işçinin aylık bir yevmiyesi ile saltanat sürerken, işverenle işbirliği yapıp işçinin hakları ile ilgili konuları süme altı etmektir.
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Galiba dalga geciyor turk iş emekli olanın yerine kadromu... Kitler altı yedi senedir bekliyor neredeydiniz bunca sene... Ayrıca o kararname cıkalıda altı sene oluyor... Nerdeydiniz? İşçinin sırtından kazandığınız her kurusun umarım hesabını verirsiniz
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Kit taseronları yıllardır mağdur edildik hakkımız olan ve defalarca söz verdikleri halde kadromuz verilmedi