Taşeron ve Kadroya Geçen Kamu İşçilerine Ek Maaş Zammı Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşeron ve Kadroya Geçen Kamu İşçilerine Ek Maaş Zammı Açıklaması

Taşeron işçiler, geçici işçiler ile kadroya geçen kamu işçilerini sevindiren son dakika açıklaması geldi. Bakan açıklamasında Temmuz ayını işaret etti.

Çalışma Hayatı 23 Nisan 2022 11:57 8
Taşeron ve Kadroya Geçen Kamu İşçilerine Ek Maaş Zammı Açıklaması

Taşeron ve işçilere kadro ile ek zam açıklaması.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son açıklamada taşeron işçilere, kadroya geçen işçilere ve kamu işçilerine iyi bir haberi verdi. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada işçiler için Temmuz ayını işaret etti ve önemli düzenlemeler geleceğini söyledi. Bu açıklama işçiler tarafından sevinçle karşılandı.

 

KADRO YOLDA

Kadroya geçemeyen taşeron işçiler ile geçici işçilerin durumu hakkında geçtiğimiz gün canlı yayında açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, KİT'lerde çalışan az bir personelin sıkıntılarının olduğunu , bunların çözüleceğini söyledi. Bakan Bilgin açıklamasında, "Taşeron işçilerin sorununu çözeceğiz. Bir de geçici işçilerin sorunu var. Çok kısa sürede çözeceğiz. Geçici işçiler var. Hatta işçilerle konuştuğumuzda ben TCDD'de çalışırken geçici işçiydiler hala geçici işçiler. Bunların çözülmesi için çalışmamız var. Bu sene çözeceğiz. Bunların bazıları çok kolay işler. Dikkate alınmadığı için kalmış." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamasında Bakan Bilgin, kadro konusunun çözümünün çok uzun bir süre olmadığını, şimdiye kadar plansızlıktan dolayı bu sorunların çözülemediğini söyledi. 

 

EK ZAM GELİYOR

Daha sonra bir programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, enflasyon karşısında ezilen işçiler, memurlar ve emekliler için yeni düzenlemelerin yolda olduğunu söyleyerek Temmuz ayını işaret etti. İşçiler , emekliler ve memurları enflasyona karşı korumak için yeni düzenlemelerin yolda olduğunu söyleyen Bakan, "Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki temmuz ayında yeniden işçilerimizi, kamu çalışanları, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemeleri yapacağımızın haberini vermek istiyorum." ifadelerini kullandı. 

 

Söz konusu çalışmaların Temmuz ayında yapılması ve Temmuz ayından itibaren maaşlara yansımanın olması bekleniyor. 

 

İŞÇİLER NE İSTİYOR?

Kadroya geçemeyen işçiler maaş düzenlemesi ve kadro talep ederken kadroya geçen işçiler ise düzenleme ile maaşların iyileştirilmesini,  tayin ve zorunlu emeklilik konularında düzenleme yapılmasını istiyor. Sizce maaşlara en az ne kadar ek zam yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hastane de kadroya geçemeyenlerde var mı ozellikle yemekhane calisanlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belediye de çalışanlar sözde kadroya alındı ama belediye şirketlerinde adam istediği zaman işten çıkarıyor bu, gün 17.Arkadasim çıkarıldı ve soruna bir denemeli teşekkür ederim saygılar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu kadro 4D li çalışanlar için de var mı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3 bin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Meb iscileri 2 ay isten cikariliyor bu pahalilikta bizim halimiz ne olacak .bizide dusunen birileri ciksin