Taşeron ve Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika: İşte Seçim Vaadi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşeron ve Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika: İşte Seçim Vaadi 2022

Yüz binlerce işçiyi ilgilendiren açıklamada kadro konusunun seçim sonrası çözüleceği bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması işçileri umutlandırdı. İşte o detay.

Çalışma Hayatı 17 Eylül 2022 21:57 2
Taşeron ve Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika: İşte Seçim Vaadi 2022

Belediye şirket işçilerine ve taşerona ilk seçim vaadi sonrası hükümetin hamlesi bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen haftalarda yaptığı açıklamada kadroya geçirilmeyen, tam kadro verilmeyen işçilere seçimden sonra iktidar olmaları durumunda tam kadro verileceğini söyledi. 

Biz de finans7.com olarak gün aşırı yazdığımız haberlerimizle taşeron, sözleşmeli personel , belediye şirket işçileri ve geçici işçiler meselesini gündemde tutmaya çalışıyoruz.

"Rahmetli Ecevit'in dediği gibi 'Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzeni getireceğiz'. Tarım stratejik sektör. Dünyanın bütün ülkeleri tarıma destek verirler." diyen Kılıçdaroğlu, 2006 senesinde getirilen bir kanun ile Milli Gelirin en az yüzde 1 payının çiftçilere verileceğinin belirtildiği, ancak bunun verilmediğini söyledi Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Bizde de 2006 yılında bir kanun çıktı. 'Milli gelirin her yıl en az yüzde 1'i oranında çiftçiye destek verilir' diyor. Yani, 'Vereceksin' diyor. Vermiyorlar. Kuva-yi Milliye Meydanı'ndan bütün çiftçilere, bütün balıkçılara, bütün üreticilere sesleniyorum. Not edin bir tarafa. İktidar olduğumuzda o yüzde 1 payı mutlaka alacaksınız. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı'nı davet edeceğim. Plan Bütçe Komisyonu'na gelecek. Yüzde 1'i görecek ve nasıl harcandığını da kendisi denetleyecek. Bunu yapacağız." dedi.

EYT SORUNU ve EMEKLİYE ASGARİ ÜCRET KADAR İKRAMİYE

Açıklamasının devamında emeklilikte yaşa takılanlar sorununa değinen Kılıçdaroğlu, hiç meraklanmayın dedi ve açıklamasında, "Çözemezlerse az kaldı biz çözeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Her bayramda en az asgari ücret kadar emekli ikramiyesi verilecek." dedi.

KADRO VAADİ

Taşeron ve belediye şirket işçilerine kadro konusuna değinen , bu konularda yaşanan sorunları dile getiren Kılıçdaroğlu, sorunları iktidara geldiklerinde çözeceklerini söyleyerek, "Taşeron işçiler vardı biliyorsunuz. Onun da kavgasını verdim. Bütün taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiğini söyledim. Bir kısmını verdiler. Şu anda rakamları size vereyim. 128 bin taşeron işçi kadro alamıyor. Sağlık Bakanlığı'nda var. Diğer bakanlıklarda var. Milli Eğitim Bakanlığı'nda var. 10 ay süreyle çalıştırıyorlar. Bütün o taşeron işçilere sesleniyorum. İktidarımızda göreceksiniz. Herkes kadrolu, herkes güvenceli çalışacak. Bütün taşeron işçilere kadro vereceğiz. Geçmişte kısmen verdiler. Biz tamamına vereceğiz. Kimseyi ele güne muhtaç etmeyeceğiz. Aynı görevi yapıyor, aynı okulda çalışıyorlar, aynı derse giriyorlar. Birisi kadrolu, birisi ücretli birisi sözleşmeli. Birisi bin lira alıyor, birisi 500 yüz lira alıyor, birisi 50 lira alıyor. Ama aynı işi yapıyorlar. Eşit işe eşit ücret. Felsefe bu. Adalet de burada yatıyor. Yine bütün öğretmen kardeşlerime ve din görevlilerine sesleniyorum. Sayınızı biliyorum. Kaç kişi olduğunuzu biliyorum. Tümünüze kadro vereceğiz." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASI, GÜNDEME ALDIRABİLİR: SEÇİM SÜRECİNDE GÜNDEME GELEBİLİR

Bilindiği üzere son dönemlerde Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları, hükümet kanadında çalışmalar olmasına neden oluyor. EYT, KYK borçları gibi düzenlemelerde hükümet çalışma yapmış ve düzenlemeleri gündeme getirmişti. Bu açıklama sonrası da bir çalışma gelir mi bekleyip göreceğiz.

Açıklama gelince kaçırmamak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Belediyeye ait ŞİRKET yani taşeron kadrolu işçi statüsünde çalışıyoruz fakat NORM kadrolu olan arkdaşlarla armızda %100 maaş farkı var yövmiye farkı var biz kadro almadık isim sadece kadro deniyor biz hakiki olan NORM kadroyu istiyoruz açık ve net NORM kadro
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şehir hastaneleri Özel güvenlik görevlilerine kadro istiyoruz