Taşeron İşçileri Sevindiren Son Dakika Haberi Geldi: Çalışmalar Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşeron İşçileri Sevindiren Son Dakika Haberi Geldi: Çalışmalar Başladı

Binlerce taşeron işçiyi yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Çalışma Bakanlığı, işçiler için yeni çalışma başlattı.

Çalışma Hayatı 18 Nisan 2022 09:50 3
Taşeron İşçileri Sevindiren Son Dakika Haberi Geldi: Çalışmalar Başladı

Binlerce taşeron işçiyi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Bakanlara yakınlığı ile bilinen Anayurt Gazetesi Yazarı Murat Polat bugün kaleme aldığı yazısında binlerce işçinin kadroya geçirilmesi için başlayan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması için bir soru önergesi hazırladı ve hazırlanan soru önergesi TBMM'ye sunuldu. Geçtiğimiz aylarda sunulan bu soru önergesine beklenen cevap geldi. Söz konusu yazılı soru önergesinde Gürer, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan şirket elemanlarının kadroya alınıp alınmayacağı konusuna değindi ve bu konuda bir çalışma olup olmadığı sorusunu sordu.


Gürer'in sorduğu 3 soru şu şekilde:

  • Bilgi işlem merkezi, görüntüleme merkezi çalışanları ile birlikte yemekhane ve sosyal tesis çalışanlarının taşeron firma yerine kadrolu olarak sürekli işçi kadrosuna alınması düşünülmekte midir?
  • Sağlık Bakanlığında şirket elamanı olarak görev yapmakta olan çalışanlara, çağrı merkezlerinde yardımcı olanlara ve MHRS ve ASSİST bölümünde kamuda görevli olanların kadroya geçirilmesi düşünülmekte midir?
  • Bilgin, Gürer'in önergesine verdiği yanıtta; "Kamu taşeron işçilerin daimi kadroya geçirilmesi maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"


CEVAP GELDİ

Söz konusu soru önergesine beklenen cevap geldi. Cevapta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bunun yanı sıra iyi haber de Çalışma Bakanı'ndan geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan binlerce şirket elamanı kadroya alınacak" ifadeleri ile iyi haberi paylaştı.


Söz konusu soru önergesine gelen bu cevap ve yapılan açıklamalar, binlerce işçi tarafından memnuniyetle karşılandı.


MAAŞ- EMEKLİLİK VE TAYİN SORUNU

Bu sorunların yanı sıra binlerce işçi, kadroya geçmesinin ardından maaş, tayin ve zorunlu emeklilik sıkıntıları çekiyor. İşçiler, kadroya geçilmesi sonrası yaşanan bu sıkıntıların biran önce düzeltilmesini istiyor. İşçiler, devam eden çalışmalar kapsamına bu sorunların da alınmasını ve ciddi mağduriyetlere neden olan bu sıkıntıların çözülmesini, seçimden önce mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Sizce hangi konular çözülmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.



Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
aile hekimliğinde çalışan hizmetlilere kadro var mı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
aile hekimliğinde çalışan hizmetlilere kadro varmı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
belediyelerde çalışan KHK LI işçilerin durumları ne olacak ön lisans ve lisans mezunlarının çalışma kodları nasıl değiştirilecek.bizler düz işçi olarak alındık vasıf degişikliği yapılacak mı.Bizim işimizin güvenliği ve haklarımız kanunlarla güven altına talep ediyoruz.belediye çalışanı olarak işçi kadrosu istiyoruz.