Tarım ve Orman Bakanlığı 1200 personel alımı başvurusu bitiyor: KPSS 2022/13 sonuçları ne zaman açıklanacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tarım ve Orman Bakanlığı 1200 personel alımı başvurusu bitiyor: KPSS 2022/13 sonuçları ne zaman açıklanacak?

Tarım Bakanlığı 1200 personel alımında son dakika açıklaması geldi. Açıklamada başvurunun sona ereceğine yer verildi.

KPSS 19 Ara 2022 22:53 0
Tarım ve Orman Bakanlığı 1200 personel alımı başvurusu bitiyor: KPSS 2022/13 sonuçları ne zaman açıklanacak?

Tarım Bakanlığı 1200 personel alımı başvurusu sona eriyor: KPSS 2022/13 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruda 1200 sözleşmeli kamu personeli alımı için tercihlerde sona gelindiğine yer verildi. 20 Aralık 2022 tarihi saat 23.59'a kadar adayların ÖSYM sayfası Aday İşlemleri Sistemi üzerinden tercihini yapması gerektiğinin altı çizildi.

HANGİ KADROYA KAÇ ALIM YAPILACAK?

Yayınlanan tercih kılavuzuna baktığımızda ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi, balıkçılık teknolojisi mühendisi, harita mühendisi, avukat, kimyager, sağlık teknikeri, ziraat teknisyeni, büro personeli, orman muhafaza memuru, koruma ve güvenlik görevlisi, temizlik personeli ve şoför kadrolarına alım yapılacağı görüldü. İşte personel alımının kadro dağılımı:

Yayımalanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlığımız taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere toplam 1.200 adet sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. Bu kapsamda daha önceki atamalarda atama şartlarını taşımama, feragat ve evrak teslim etmeme gibi nedenlerle boş kalan pozisyonlar başta olmak üzere;

Bakanlığımız taşra teşkilatında ihtiyaç bulunan birimlerde görev yapmak üzere büro personeli, destek personeli (temizlik görevlisi, şoför), koruma ve güvenlik görevlisi, Kara gümrük kapılarında 7/24 çalışılması esasına göre, Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüklerine Veteriner Hekim, Zirai Karantina Müdürlüklerine Ziraat Mühendisi (inspektör görevi yapmak üzere Bitki Koruma Bölümü mezunu) alımı yapılacaktır.

Tercihler ÖSYM Başkanlığınca 16-20 Aralık 2022 tarihleri arasında alınacaktır. ÖSYM tarafından yerleştirmesi yapılacak sözleşmeli personelin unvan bazında dağılımı aşağıdaki tabloda gösterilmektedir"

BAŞVURU

Başvurular 20 Aralık 2022 tarihi saat 23.59'a kadar alınacak. Başvuru ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınacak. 

SONUÇLAR NE ZAMAN ?

Sonuçlarının ise 30 Aralık tarihine kadar açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için  TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç