Tarım makinaları hibe desteği 2023 başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tarım makinaları hibe desteği 2023 başvurusu başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve Tarım Makinaları Hibe Desteği başvurularının başladığına yer verildi.

Tarım 10 Ara 2022 21:09 2
Tarım makinaları hibe desteği 2023 başvurusu başladı

Tarım Makinaları Hibe Desteği başvuruları başladı.

Çiftçilerin beklediği haberler gelmeye başladı. Gelen açıklamada 2023 yılı makinbe hibe desteği başvurularının başladığına yer verildi. Tarım İl Müdürlükleri tarafındna yapılmaya başlanan açıklamlara baktığımızda destek ödemesinin 1 milyon liraya kadar çıktığı görüldü. 

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine dair yayınlanan düzenleme kapsamında yapılacak makina desteğine başvurular alınıyor. Bu konu ile ilgili ilk duyuru Tkeirdağ İl Tarım Müdürlüğü tarafından açıklandı. Yapılan açıklamada başvuruların başladığı ve 20 Ocak 2023 tarihine kadar alınacağına yer verildi. Söz konusu açıklamada makina yardımları hakkında şu detaylara yer verildi:

Başvurular A ve B İş Planı şeklinde ayrılmış olup,
A İş Planı kapsamında 1 adet makine/ekipman alımı için başvuru yapılacak olup makine-ekipman desteklemesi şeklinde uygulanacaktır.
B İş Planı kapsamında işleme/paketleme/hayvancılık vb. konularında birden fazla makine-ekipmanın alınabileceği başvurular yapılabilecektir.
A İş Planı: 1 sayfalık form ile internet üzerinden yapılacak ve 5.000-500.000.-TL limitli makine-ekipman alımlarına yönelik başvurular için kullanılacaktır. (Hangi Makine ekipmanların kabul edileceği ve Bakanlıkça hibeye esas olarak kabul edilecek olan birim fiyatlar Uygulama Rehberi eklerinde yayımlanacaktır),
B  İş Planı: Ekonomik yatırımlar formatında yapılacak başvurular inşaat işleri ve makine ekipman alımlarını kapsayacak olup 50.000-1.000.000 TL arası bütçeli olabilecektir.
Yatırım yeri mutlaka kırsal mahalle ve 2012 yılı itibariyle nüfusu 20.000'den az olan yerleşim birimlerinde olmak zorundadır.
Yatırım yeri yukarıda belirtilen mahallerde olmakla beraber aynı yerde ikamet etme zorunluluğu kaldırılmıştır.

Diğer illerin başvurusuna dair duyuruların önümüzdeki haftalarda yayınlanması bekleniyor. Hibeye ilişkin detaylar "https://www.tarimorman.gov.tr/TRGM/Duyuru/453/Kirsal-Kalkinma-Yatirimlarinin-Desteklenmesi-Programi-2022-2023-Basvuru-Donemi-Uygulama-Rehberleri-Yayinlanmistir" adresi ü üzerinden yayınlandı.

Siz hangi şehir için başvuru duyurusu bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer vatandaşlarla bilgi alış veirşinde bulunabilirsiniz.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Çapa makinası ve römork temperli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Burdur için hibe desteği başvurusu ne zaman başlıyor