Tarım Kredide 2 Hafta Önce 92 Lira Olan Yağ 155 Lira Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tarım Kredide 2 Hafta Önce 92 Lira Olan Yağ 155 Lira Oldu

Tarım Kredi Kooperatiflerinde 5 litrelik yağ fiyatına iki hafta içinde gelen yüksek zam büyük tepki çekti. Ucuz olması gereken yağın marketten daha pahalıya satılmasına tepkiler artıyor.

Finans Magazin 3 Nisan 2022 16:10 0
Tarım Kredide 2 Hafta Önce 92 Lira Olan Yağ 155 Lira Oldu

Gıda fiyatlarında son dönemlerde yaşanan zamlara bir yenisi daha eklendi. Tarım Kredi Kooperatifleri'nde de art arda zamlar gelmeye başladı.


Son günlerdeki gıda zamları hızla devam ediyor. Gelen son bilgilere göre fahiş zamlara bir yenisi daha eklendi. Zamlara karşı Tarım Kredi Kooperatifleri harekete geçmiş ve bazı illerde yeni marketler açılarak diğer marketlere nazaran daha uygun fiyatlı ürünler satılmaya başlanmıştı. Ancak Tarım Kredi Kooperatiflerin ürünlerine de zamlar gelmeye başladı.


Diyarbakır'da değişik noktalarda Tarım Kredi Kooperatiflerinin marketleri açıldı ve marketler ürün satmaya başladı. Söz konusu marketlerin açılışına Diyarbakır Valisi Münir Karaoğlu katılmış ve buraları vatandaşların hizmetine açmıştı. Daha uygun fiyatlı ürün satacak ve piyasada istikrar sağlayacak denilen Tarım Kredi Kooperatiflerinin bu marketlerinde de zam furyası başladı. Vatandaşlar buralarda da umduğunu bulamadı.


Sözcü Gazetesi'nden Özgür Cebe bugün kaleme aldığı yazısında, tüketicinin beklenti ve taleplerini karşılayamayan bu marketlerin daha ucuz olması gerekirken etiketlerinin diğer marketlerle ayınj olması, hatta bazı ürünlerin etiket fiyatlarının diğer marketlere göre daha pahalı olması tepkilere neden oldu. Buralara alış veriş yapmak için giden vatandaşlar, daha uygun fiyatlı ürün beklerken elleri boş şekilde marketten çıkmaz zorunda kalıyor.


İKİ HAFTA ÖNCE 92.5 LİRAYDI ŞİMDİ 155 LİRA


Diyarbakır Valisi 'nin katılımı ile düzenlenen açılış töreni ile hizmet vermeye başlayan Tarım KRedi Kooperatifinde , ilk açıldığında 5 litre yağın fiyatı 92.5 TL civarındaydı. Uygun fiyatlı olan bu ürün rağbet gördü. Ancak şu sıralar aynı ürünü almak istediğinizde ürünün 155 liralık fiyatla satışa sunulduğunu göreceksiniz.


Yağ fiyatına 2 hafta içinde gelen bu ciddi zamma tepki gösteren vatandaşlar, bazı yerel marketlerde fiyat araştırması yaptıklarında aynı marka yağın 5 litresinin 140 ile 145 lira arasında satıldığını söyledi. Buna göre baktığımızda Tarım Kredi Kooperatiflerinin yağı daha pahalıya sattığı görülüyor. Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan vatandaşlar, "Temel gıda maddeleri arasında yer alan bakliyat ürünleri başta olmak üzere yağ, un, makarna, pirinç, gibi ürün fiyatları da piyasayla eş değer. Normal bir marketten çok bir farkı yok. İndirimli ürün göremedim. Daha ucuz olur diye geldim, ama bir ucuzluk göremedim" ifadelerini kullanıyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç