Tarım Bakanı: Kırmızı et ve soğan fiyatları düşmeye başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tarım Bakanı: Kırmızı et ve soğan fiyatları düşmeye başladı

Son dakika haberi geldi: Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yaptığı açıklamada et ve soğan fiyatlarının düşmeye başladığını söyledi.

Tarım 2 Mayıs 2023 13:30 1
Tarım Bakanı: Kırmızı et ve soğan fiyatları düşmeye başladı

Son dakika: Kırmızı et ve soğan fiyatlarında gerileme olmaya başladı.

Ntv Ankara İstihbaran Şefi Ahmet Ergen'e konuk olan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci soğan ve et fiyatları ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandıu. Bakan yaptığı açıklamada Türkiye'de soğan arzı ile ilgili bir sorun olmadığını söyledi. Şimdi Adana halinin aranması durumunda soğanın fiyatının 11-12 liraya kadar gerilediğinin öğrenilebileceğini söyleyen Bakan, "Türkiye'nin aslında soğan arzıyla ilgili sorunu yok. Şu anda Adana halini arayacak olsanız soğan fiyatlarının 11-12 liralara geldiğini duyabiliriz. Tarım ürünleri üzerinden spekülatif davranışlar karşılık buluyor. Patates için de aynı şekilde, üretim fazlamız var. Buradan ilerisi artık Ticaret Bakanlığımızı ilgilendirdiği için bakanlık olarak görev alanımızın dışına çıkmış oluyor" dedi.

KIRMIZI ET FİYATLARI DÜŞMEYE BAŞLADI

Soğan fiyatlarının düştüğünü söyleyen Bakan, açıklamasının devamında kırmızı et fiyatlarının da düşmeye başladığını söyledi. Fiyatlarda ileri girişin söz konusu olmadığını söyleyen Bakan Kirişçi, "Et fiyatları geriliyor, ileri gidiş söz konusu değil. Kasap reyonu olan marketlerde biz fiyat garantili ürün verdik. İstanbul'da başladık. Başarılı olduğunu gördüğümüzde Ankara'da da uyguluyoruz. Kıymayı 190 liradan satmaları karşılığında marketlere ürün veriyoruz. Et Süt Kurumu'nun durması gereken yer regülasyon" ifadelerini kullandı.

Finans7.com mobil uygulamamızı indirerek gündemi takip edebilir, son dakika gelişmelerinden, ekonomi ve memur alımlarından haberdar olabilirsiniz.

Finans7.com |Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
bugün tavuğa %30 zam geldi