Tarihini Açıkladı: Et ve Süt Fiyatına Büyük Zam Yolda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tarihini Açıkladı: Et ve Süt Fiyatına Büyük Zam Yolda

Et ve Süt ürünlerine zam yolda. Gelen son dakika bilgilerine göre zammın ciddi bir rakamda olacağı öğrenildi.

Tarım 12 Eylül 2022 08:56 0
Tarihini Açıkladı: Et ve Süt Fiyatına Büyük Zam Yolda

Tarih Verdi: Et ve süte büyük yeni zam yolda.

Et ve Süt ürünlerine zamlar yolda. Edinilen bilgilere göre son enerji zamlarının etiketlere yansıyacağı öğrenildi. TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu yaptığı açıklamada enerji fiyatlarında, mazotta, yem fiyatlarına ve kur artışına bağlı olarak temel gıda ürünleri olan et ve süt fiyatlarına yeni zamlar geleceğini söyledi. Solakoğlu yaptığı açıklamada zam tutarının yüzde 30 ile 35 arasında olacağını söyledi. 

Süt fiyatının 7.5 TL olduğunu ,kesintiler sonucu üreticinin eline litre başına 7 lira geçtiğini söyleyen Solakoğlu, maliyet artışı nedeniyle bu 7 liranın büyük bölümünün gittiğini, fiyatın en az 10 lira olması gerektiğini söyledi. Birçok çiftçinin maliyet artışları nedeniyle sektörü bıraktığını söyleyen Solakoğlu, yemin kilo fiyatının 7.6 TL 'yi aştığını , son 1,5 yılda yeme para yetiştiremeyen üreticilerin 1 milyondan fazla büyükbaş hayvanı kesime gönderdiğini söyledi.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, beklenen zamlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Üreticinin fiyatını düşük tutarak enflasyonu düşüreceklerine inanıyorlar bu çok yanlış. Maliyetler her geçen gün artıyor. Ekim-kasım ayında hem ete hem süte en az yüzde 30-35 zam gelecek. Fiyatlar çok daha fahiş yerlere gidebilir" ifadelerini kullandı..

Solakoğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü: İktidar Hasan’a diyorlar ki sen üretme, Hans’a da diyorlar ki sen üret biz seni destekleriz. Bu da yurtdışından daha iyi bir fiyata hayvan alıp oradaki çiftçiyi yüksek fiyata layık görmektir. Yurtiçindeki çiftçiden de ucuza alıp zarar etmesine neden olmaktır. Biz bu işi artık yapmayacağız diyenlerin sayısı hızla artıyor. Bunun için devlet ithalat kapısını açtı. Devlet diyor ki siz üretmeyin biz ithal ederiz. Bu yanlış politikalar devam ettikçe işi bırakan sayısı da artacak.

EN AZ YÜZDE 30 ZAM

Şu anda mevcutta kemikli etin kilosu 90 lira, bunun en az 120 liraya çıkması lazım ki kafa kafaya gitsin. İthalatı yapan insanlar da fiyatların artacağını öngördükleri için bu hayvanları satın alıyorlar. Yüzde 30-35 zam 1.5 ay içinde kapıyı çalacak."

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç