Tarihi Verdi: 'Gram Altın 2 Bin TL Olacak'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tarihi Verdi: 'Gram Altın 2 Bin TL Olacak'

Son dakika haberi : Piyasa uzmanı altın fiyatları için kritik bir tahmin yayımladı. Yayımlanan tahmin yazımızda.

Altın 14 Mayıs 2022 20:02 2
Tarihi Verdi: 'Gram Altın 2 Bin TL Olacak'

Altın fiyatında 2 bin lira tahmini geldi.

Fed'in faiz kararı ve Amerika'da enflasyonun yüksek gelmesi nedeniyle altın fiyatlarında ciddi derecede düşüş meydana geldi. 2 hafta önce altının ons fiyatı 1990 dolar seviyesinde seyrederken şimdi 1810 dolar seviyelerine kadar geriledi. Yaşanan bu ciddi düşüş sonrasında en çok merak edilen konu altının yükselip yükselmeyeceği konusu oldu. Konu ile ilgili son dakika açıklaması Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Tuna Kaya'dan geldi. Kaya yaptığı son dakika açıklamasında “Kaçınılmaz Son Geliyor” dedi ve 1400 lira seviyelerini beklediğini söyledi. 

DÜŞÜŞLER GEÇİCİ

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşlerin geçici olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Kaya, yatırımcılar için en uygun al sat fiyat aralığını araştırdığını söyledi. Son dönemlerde birçok ekonomist Temmuz ayını işaret ediyor. Piyasa Uzmanı Tuna Kaya ise dikkat çeken bir tahmin yayımladı.

Fed'in fbaskısının yakın zamanda kalkacağını ve baskının kalkmasının ardından gram altında ciddi bir yükseliş olacağını söyleyen Kaya, gram altının baskının kalkması sonrası 1400 liraya kadar çıkacağını, gümüş fiyatının ise 14 liraya kadar çıkabileceğini söyledi.

Fed'in faiz kararının altını düşürdüğünü söyleyen Kaya, "Çin’den altın talebi düştü. ABD dolarına talep arttı." dedi ve ABD altını baskılayıp doların değerlenmesini istiyor. dedi. Amerika'nın emtialar üzerinde baskı yaptığını söyleyen Kaya, "ABD dolar endeksinin düşmesini bekliyorum. Bu da altın ve gümüşe yarayacak. Gram altın yatay hareketini sürdürüyor. 900’lü bölgeler alım fırsatıdır. Gram altın için beklentim 1400-1450 lira seviyeleridir. Bu yıl sonu tahminimdir. Gümüşte ise yıl sonu için 14 lira olabilir. Yani kaçınılmaz son altın ve gümüş yükselecek. Yatırımcılar sabırlı olmalı. Sabrın sonu selamettir" dedi.

GRAM ALTIN 2 BİN LİRA OLACAK

Altınınıza sıkı şekilde sarılık diyen Kaya, 2022 yılının sonunda altının ons fiyatının 2 bin 200 ile 2 bin 400 dolar arasında olacağını söyledi. 2023 yılında ise ons altının 3 bin dolara kadar çıkabileceğini söyleyen Kaya, bununla birlikte gram altının 2 bin liraya gelebileceğini söyledi. Kaya açıklamasında, "Altında önemli bir kırılmanın eşiğine geldik. Küresel riskler, enflasyon durumu. Altın, enflasyondan korunma anlamında büyük önem taşıyor. Bunun yanında dolar/TL’deki gelişmeler gram altını 2 bin liralara getirebilir. 2023 yılında ise 3 bin lirayı görebiliriz" dedi.

Son dönemlerde gram altında yatay seyir görülürken dolar kurunda sert yükseliş görüldü. Hafta başından bu yana gram altında ciddi değişiklik olmadı ama dolar kuru 60 kuruş arttı. Şu anda gram altın 901 TL , dolar kuru ise 15.48 TL seviyesinde.

Not : Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com altın fiyatları ve piyasalar konusunda yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi , yatırım danışmanları ve yatırım uzmanları tarafından verilen bir hizmettir. Haberde yer alan bilgiler ilgili yazarın kendi görüşleridir. 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2 side gider haziran temmuz parayok merkez bankasında
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Dolard var altin var hayat var ölüm var coksukur