Tarih Netleşti! Altılı Masa Cumhurbaşkanı Adayını Ocak Ayından Sonra Açıklayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tarih Netleşti! Altılı Masa Cumhurbaşkanı Adayını Ocak Ayından Sonra Açıklayacak

Son dakika: Uzun bir süredir merakla beklenen 6'lı Masanın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi.

Seçim 18 Ocak 2023 16:24 0
Tarih Netleşti! Altılı Masa Cumhurbaşkanı Adayını Ocak Ayından Sonra Açıklayacak

Son dakika haberi: 6'lı Masanın Cumhurbaşkanı adayı ne zaman açıklanacak?

Uzun bir süredir merakla beklenen 6'lı Masanın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin, "Biz bir takvim açıkladık. Ayın 30'nda tekrar bir araya gelecekler. Bir sunum gerçekleştirilecek." ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli’nin seçimlerin zamanında yapılacağına ilişkin açıklamaları olduğunu hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “ AK Parti’nin sözcüsü Ömer Çelik, ‘Erken seçim değil; tarih güncellemesi’ diyor. Bir partinin sözcüsü böyle açıklama yapar, konuya böyle yaklaşırsa o partiden gerçekten ne beklenebilir? Recep Tayyip Erdoğan ve  Devlet Bahçeli’nin söyledikleri neydi; eski zamanlardaki gibi olmayacak, seçim tarihinde yapılacak. Haziran’da. Peki, o tarihte mi yapılıyor? Hayır. Peki, bunun adı erken seçim değil mi? ‘Hayır o tarihte yapılmıyor, bunun adı erken seçim değil’ diyorlar. Seçim tarihini güncellemişler. Erkene almışlar ama adı erken seçim değil. O yüzden işler iyi gitmiyor. O yüzden Türkiye’nin itibarı, saygın bir yerde değil” açıklamasında bulundu.

SON TARİH 30 OCAK

Daha sonra basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 6'lı Masa'nın adayının ne zaman açıklanacağı hakkında gelen soruya ilişkin ise, “Biz bir takvim açıkladık. Ayın 30’unda 6’lı masa tekrar bir araya gelecek. Bir sunum gerçekleştirilecek. Ocak ayından sonra da adayı açıklayacaklar” açıklamasında bulundu.

“KARARIMIZ NET”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihi için 14 Mayıs’ı işaret etmesiyle ilgili de “Biz kararımızı net olarak açıkladık. 6 Nisan’dan önce olacak her seçime ‘Evet deriz’ dedik. Şimdi onlar kendileri için bir seçim tarihi belirliyor. Nasıl çıkartmak istiyorlarsa öyle çıkartacaklar” şeklinde yanıtladı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç