Tarih Belli Oldu! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Atama Müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tarih Belli Oldu! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Atama Müjdesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında 27 bin sözleşmeli hekimin en geç 15 Ocak'a kadar açıktan atamasının yapılacağını bildirdi.

Haberler 24 Kasım 2022 23:42 2
Tarih Belli Oldu! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Atama Müjdesi

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; "Sözleşmeli hekim kadrolarını da yaygınlaştırıyoruz. Böylece sıkıntı çektiğimiz yerlerde hekim istihdamına teşvik ediyoruz. Yani en geç Ocak 15'e kadar da bu 27 bin sözleşmeli hekimin açıktan atamalarını yapıyor olacağız" açıklamasında bulundu.

BAKAN KOCA'DAN ATAMA MÜJDESİ

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nin (MHRS) son yıllarda yüksek talep gördüğünü gözlemlediklerini belirten Koca, günlük yaklaşık 1.2 milyon hastanın hizmet aldığını, 1 milyon 200 bin toplam bakılan hastanın 550 bininin MHRS’den, 650 bininin ise randevu almadan gelen hastalar olduğunu söyledi. 32 bin polikliniğe 32 bin tıbbi sekreter alacaklarını açıklayan Bakan Koca, “İlk 16 bini de gelecek hafta kılavuz yayınlanınca görmüş olacaksınız. Sözleşmeli hekim kadrolarını da yaygınlaştırıyoruz. Böylece sıkıntı çektiğimiz yerlerde hekim istihdamına teşvik ediyoruz. Yani en geç Ocak 15’e kadar da bu 27 bin sözleşmeli hekimin açıktan atamalarını yapıyor olacağız” açıklamasında bulundu.

İlgili Haber: Sağlık Bakanlığı 16 Bin Sekreter Alımı Detayları BURADA

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sağlık Bakanlığı 27 bin doktor ataması başvuru şartları henüz açıklanmadı. Başvuru kılavuzu ile şartların belli olması bekleniyor.

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

Sağlık Bakanı yaptığı son dakika açıklamasında gelecek hafta klavuzun yayınlanacağını açıkladı.

İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu belediyelerde çalışan Temizlik personeli ni neden kimse duymaz görmez. Neden bu insanlara kadro gelmez.. Bütün şehrin pisliğini bunlar temizliyor. Neden bu ailelere hakketikleri maaş verilmez.. Yukarıda Allah var..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu belediyelerde çalışan temizlik personeli ne suç işlemişte kimse bunlara kadro verin demiyor. Biraz vicdan. Allahtan korkar insan. Bunlar sabah 5 te kalkıp Akşam 5, 6 da anca eve geliyorlar. Her türlü zorluğu çekiyorlar ama koltuk kavgasından ne gören var ne duyan...