Tarih Belli Oldu: AK Parti Buna, Seçim Affı Diyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tarih Belli Oldu: AK Parti Buna, Seçim Affı Diyor

Son dakika haberi: Mahkumların beklediği açıklama 2 gün önce gelmişti. Konu ile ilgili kulis bilgileri geldi.

Haberler 19 Mayıs 2022 09:34 0
Tarih Belli Oldu: AK Parti Buna, Seçim Affı Diyor

Mahkumlara seçim affı olarak yorumlanan düzenleme geliyor.

Koronavirüs pandemisi başladığında açık cezaevinde kalmakta olan mahkumlara izin verildi ve mahkumlar aevlerine gönderildi. 2 yıldan fazladır izinde olan mahkumlar için üzücü haber geçen haftalarda geldi. Yapılan açıklamada mahkumların geri çağrılacağına , 31 Mayıs 2022 tarihinden sonra izinlerin bir daha uzatılmayacağına yer verildi. 

Bu durum mahkumlar ile mahkum yakınlarını üzerken konu ile ilgili bir son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi MEhmet Uçum, izinde olan mahkumlardan 1 ile 2 yıl cezası kalanlar için denetimli serbestlikten faydalandırılmaları konusunun gündemde olduğunu söyledi. Düzenlemenin 6'ncı yargı paketinde olduğunu ve mecliste görüşüleceğini söyledi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre tedbirlerin sona ermesi ile izinlerin sona erdiği , ancak 31 Mayıs günü sona erecek izinleri bir daha uzatmak için çalışmaların başladığına yer verildi. 

Mahkumlar ile mahkum yakınları, izinli sayıldıkları süreçte hiçbir suça karışmadıklarını ve yeni bir hayat kurduklarını, evlendiklerini, iş kurduklarını, işe girdiklerini söyleyerek izinlerin uzatılmasını, kısmi af çıkarılmasını talep ediyordu. 

SEÇİM AFFI OLARAK ADLANDIRIYORLAR

Kulislerde bu konu ile ilgili bir son dakika bilgisi geldi. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre hükümetin 31 Mayıs tarihini uzatacağı ve bunun seçim affı olarak yorumlandığına yer verildi.

MUHALEFET DESTEKLİYOR

Açık cezaevi izinlerinin uzatılmasının muhalefet tarafından da desteklendiği, bu nedenle düzenlemenin hızlı şekilde geçebileceği ifade ediliyor.

DÜZENLEME NE ZAMAN?

Söz konusu düzenlemenin önümüzdeki hafta mecliste görüşüleceği ve karara bağlanacağı öğrenildi. Bildirimle süreçten haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç