TAPU'da Yeni Dönem Başlıyor! Artık İşlemler Böyle Yapılacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TAPU'da Yeni Dönem Başlıyor! Artık İşlemler Böyle Yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Tapu ve Kadastro genel Müdürlüğü’nün sisteminde dev bir değişiklik yapılıyor. İşte haberin detayları...

Emlak 23 Ara 2023 0
TAPU'da Yeni Dönem Başlıyor! Artık İşlemler Böyle Yapılacak!

Ev, arsa ve diğer tüm taşınmazlarla alakalı olarak oldukça önemli bir sistem değişikliğine gidiliyor. Uzun bir süredir hazırlıkları yapılan uygulamanın devreye girmesi ile beraber tapuda yeni dönem resmen başlamış olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde yaptığı çalışmalarda sona gelindi.

TÜRKİYE TAPU UYGULAMASI GELİYOR

Türkiye Tapu uygulaması Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından devreye alındığında tapu sisteminde köklü değişiklikler yapılmış olacak. Bu yeni sistem hem ek güvenlik imkanları getirecek hem de tapu işlemlerini kolaylaştırarak personelden ve zamandan tasarruf yapılmasını sağlayacak.

Tapu Çeşitleri Nelerdir? | Hepsiemlak | Emlak Yaşam

MOBİL VEYA ELEKTRONİK İMZA ŞARTI OLACAK

Türkiye Tapu uygulamasını kullanacak olan vatandaşlardan güvenlik uygulaması kapsamında herhangi bir açığa sebebiyet vermemek adına mobil veya elektronik imza talep edilecek. Bu imza olmadan vatandaşların tapu işlemi yapmalarına izin verilmeyecek. Vatandaşlar bu uygulama ile beraber tapu dairelerine gitmeden tapu işlemlerini hem güvenli hem de hızlı bir biçimde yapabilecekler.

Tapu ve Kadastro haberleri | TRT Haber | TRT Haber

TELEFONDAN, BİLGİSAYARDAN TAPU DEVRİ!

Türkiye Tapu uygulaması devreye alındıktan sonra sisteme giriş yapacak olan vatandaşlar tapu sorgulama, harç bedeli hesaplama, başvuru, iptal ve tapu devir işlemlerini yapma imkanı bulabilecekler. Ayrıca tapu bağışlama, terkin ve ipotek işlemleri de devreye alınacak uygulama ile yapılabilecek. Tüm bu işlemleri vatandaşlar cep telefonlarından veya bilgisayarlarından gerçekleştirebilecekler.

Tapu satış işlemleri 2018! - Emlak Sayfası

TÜRKİYE TAPU UYGULAMASI NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü uzunca bir süredir Türkiye Tapu uygulamasının üzerinde çalışıyor. Teknik altyapı hazırlanırken güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı. Uygulamanın başlayacağı zaman da belirlendi. Verilen bilgilere göre Türkiye Tapu uygulaması 2024 yılının sonunda devreye girecek. Bu sistemin devreye girmesi ile beraber tapu işlemi yapmak çok kolay bir hale gelecek.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç