Tapuda değişiklik geliyor: 2. evini alacaklar dikkat!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tapuda değişiklik geliyor: 2. evini alacaklar dikkat!

2. evini alacaklar için vergi düzenlemesi geliyor. Gelecek düzenleme ile artık ikinci evini alacaklar daha fazla vergi ödeyecek

Emlak 27 Ara 2023 0
Tapuda değişiklik geliyor: 2. evini alacaklar dikkat!

Birden fazla evi olanlar yandı.

Konutta vergi düzenlemesi geleceğini açıklamasından sonra ilk detaylar geldi. Habertürk Gazetesi'nden Rahim Ak bugün kaleme aldığı yazısında yeni düzenleme ile nelerin değişeceğini söyledi.

İlk defa konut alacak kişilere uygulanan yüzde 4'lük verginin ikinci ve üçüncü konut alımında artırılacağı söylendi. Yeni düzenleme ile birden fazla evi olan kişilerin ikinci ev alımlarında daha yükske vergi ödemeleri gerekecek.

Öte yandan aynı konut için farklı fiyatlarla ilan verilmesine izin verilmeyecek. Öte yandan vergi oranları, evin değerine göre tespit edilecek ve özellikle yüksek fiyatlı konut sahiplerini etkileyecek.

Rahim Ak bugün yaptığı kaleme aldığı yazısında vatandaşın ilk evini alırken yüzde 4 harç vereceğine yer verildi. Şimdi konut alırken tapu harci yüzde 2, alıcıdan ise yüzde 2 olmak üzere toplamda yüzde 4 alınıyor. 

Gelen son dakika bilgilerine göre düzenlemede vatandaş ilk evini alırken yüzde 4 vergi verecek. İkinci ev alındığında ise bu tutarıon muhtemelen 2 katına çıkacağı bildirildi. Üçüncü ve dördüncü ev alımında ise bunun belki de birkaç kat daha artacağı bildirildi.

BAKAN ŞİMŞEK AÇIKLAMIŞTI

Düzenleme ile ilgili geçen gün açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ikinci ev alımına ek vergi geleceğini söyledi. Bu açıklama sonrası yeni düzenleme üzerinde çalışmaların başladığı bildirildi. Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç