Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 407 Personel Alımı Başvuruları Başlıyor
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere 407 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuruların başlamasına sayılı saatler kaldı. İşte detaylar…
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere 407 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuruların başlamasına sayılı saatler kaldı. İşte detaylar…
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere toplamda 407 personel alımı yapılacağı açıklandı. Genel müdürlük bünyesinde faaliyet gösteren merkez ve taşra teşkilatı bünyesinde 5’i büro personeli olmak üzere 302 tekniker ve 100 koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak.
Adayların Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alım ilanına başvuru yapmaları için ilan metninde belirlenen özel ve genel şartları sağlamaları gerekecektir. Başvuruların başlamasının ardından çok sayıda kişinin başvuruda bulunması bekleniyor.
HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALINACAK?
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde toplamda 407 sözleşmeli personel alımının yapılacağı kadrolar açıklandı. Buna göre 302’si tekniker, 100’ü koruma ve güvenlik görevlisi, 5’i ise büro personeli kadrolarında olmak üzere çok sayıda kişi alınacak. Sözleşmeli personel alımına ilişkin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan resmi ilan metninde her bir kadro için ayrıca özel bazı şartlar sayılmıştır. Bu şartlara göre adayların başvuru yapmaları gerekmektedir.
BAŞVURU TARİHLERİ
30 Aralık 2021 – 07 Ocak 2022 tarihleri arasında adayların e – Devlet üzerinden Kariyer Kapısı aracılığıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alım ilanına başvurularını yapmaları mümkündür. İnternet üzerinden kolayca başvuruların alınarak değerlendirme süreci başlatılacak. Adayların en geç 7 Ocak 2022 saat 23.59’a kadar e – Devlet üzerinden başvuru işlemlerini yapmaları gerekmektedir.
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sözleşmeli 407 personel alımı başvuru şartları belirlenmiştir. Buna göre adayların sahip olması gereken başlıca genel şartların dışında kadro için özel şartları da sağlaması gerekir. Başvuru genel şartlarından bazıları ise şunlardır:
A-GENEL ŞARTLAR
1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde yer alan şartları taşımak.
2) Başvuru yapılacak unvan ile aynı unvanda Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak.
3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin; "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmüne uygun olmak.
B-ÖZEL ŞARTLAR
1) Sözleşmeli Büro Personeli ve Sözleşmeli Tekniker unvanları için;
a) 2020 yılı KPSS (B) grubu P93 puan türünden 70 (Yetmiş) ve üzeri puan almış olmak.
b) Aşağıda belirtilen bölümlerden mezun olmak.
c) Adayların mezun oldukları ön lisans programlarına uygun pozisyonlara başvuru yapmaları gerekmektedir. Farklı bölüm mezunlarının başvuruları geçersiz sayılacaktır.
SÖZLEŞMELİ TEKNİKER (TAPU MÜDÜRLÜKLERİ):
TAPU KADASTRO MESLEK YÜKSEKOKULU
TAPU VE KADASTRO
TAPU KADASTRO
SÖZLEŞMELİ BÜRO PERSONELİ (TAPU MÜDÜRLÜKLERİ):
EMLAK YÖNETİMİ
EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ
GAYRİMENKUL YÖNETİMİ
SÖZLEŞMELİ TEKNİKER (KADASTRO MÜDÜRLÜKLERİ):
HARİTA
HARİTA KADASTRO
HARİTA VE KADASTRO
HARİTA VE MADEN ÖLÇME
2) Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi unvanı için;
a) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile;
1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahküm olmamak.
2) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahküm olmamak.
3) Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak.
b) Lisans mezunları için; 2020 ve 2021 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-P3), ön lisans mezunları için; 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-P93), ortaöğretim mezunları için ise; 2020 Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-P94) 70 ve üzeri puan almış olmak.
c) En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
ç) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.
d) İlanda belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 31 yaşından gün almamış olmak.
e) Gece ve gündüz, iç ve dış mekanda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak,
f) Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm'den kısa boylu olmamak.
g) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak, (Örneğin;180 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 80+13=93'ten fazla, 80-17=63'ten az olmaması gerekmektedir.)
h) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı ve bedensel engeli bulunmamak.
Atanmaya hak kazanan adaylar tarafından, e, f, g, h maddelerinde belirtilen hususlar tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirilecektir.
Türkiye'nin en hızlı ilan bildirimi atan siteleri sıralamasına giren <<Finans7 haber >> mobil uygulamasını indirin.
Kullanıcı Sözleşmesi