Tamamlayıcı emeklilik sistemi için takvim oluşturuldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tamamlayıcı emeklilik sistemi için takvim oluşturuldu

Son dakika haberi: Tamamlayıcı emeklilik sistemi için bir takvim oluşturuldu ve çalışmalar hızlı şekilde başladı.

Emekli Haberleri 11 Ara 2023 0
Tamamlayıcı emeklilik sistemi için takvim oluşturuldu

Cevdet Yılmaz: Tamamlayıcı emeklilik sistemine geçiyoruz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'nin yakın zamanda tamamlayıcı emeklilik sistemine geçeceğini söyledi.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), tarafından İstanbul’da düzenlenen, ‘Sigortacılık Sektörünün 100’üncü Yılı ve BES’in 20’inci Yılı’nın kutlandığı törene katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilikte devrim gibi düzenlemeleri hayata geçirdiklerini söyleyerek Orta Vadeli PRogramda yer alan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin de yürürlüğe alınacağını söyledi.

Bir takvim oluşturduklarını ve buna yönelik çalışmaları başlattıklarını söyleyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Otomatik Katılım Sistemini, işverenlerin de katkısı ile ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşeceği tamamlayıcı emeklilik sistemini 2024’ün üçüncü çeyreğinde gerçekleştirmek üzere bir takvim ortaya koymuş durumdayız. Buna yönelik olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bireysel emeklilik sistemi, fon türlerini, katılımcıların birikimleri için daha fazla katma değer üretecek şekilde yeniden tasarlamak durumundadır. Katılımcılar ne kadar fayda elde ederlerse daha yüksek oranda katılım ve daha yüksek oranda prim ödemeye de eğimli olacaklardır. Dolayısıyla elde edilen fonların verimli kullanılması daha yüksek getiri sağlayacak. Devlet katkısı getirilerinin artırılmasını ve kesintilerin sadeleştirilmesini sağlayarak; bu kapsamda BES’in cazibesi artırılarak, sistemdeki fon tutarı ve katılımcı sayısında da artış sağlanmış olacaktır"

Düzenlemenin kısa sürede çerçevesinin netleşmesi ve tamamlayıcı emeklilik sisteminin detaylarının 2024 yılı içerisinde açıklanarak kademeli şekilde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç