Tamamen şekerden oluşmuş bir gezegen bulundu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tamamen şekerden oluşmuş bir gezegen bulundu

Neptün'ün arkasında tamamen şekerden oluşan bir gezegen bulundu. İşte bölgeden gelen son dakika bilgileri.

Tamamen şekerden oluşmuş bir gezegen bulundu

Neptün'ün arkasında şekerden yapılmış bir gezegen ortaya çıktı.

Güneş sisteminin uzak noktasında bir uzay aracı tarafından Arrokoth adlı cismin yüzeyinde şeker türleri keşfedildi. Amerikalı ve Fransız bilim insanları, küçük ve düzensiz şekilde olan cismi inceledi ve bunların kızıl renkteki yüzeyinde glukoz ile diğer şeker türlerine rastladı.

YAŞAMIN KÖKENİNE DAİR İPUÇLARI TAŞIOR OLABİLİR

Kuyruklu yıldızlar, Arrokoth gibi "şeker dünyalarından" erken Dünya'ya organik moleküller taşımış olabileceğinden, bu keşif yaşamın kökenine dair ipuçları taşıyor olabilir.

Arrokoth, Neptün'ün ötesinde Güneş'in etrafında dönen Kuiper Kuşağı'nın bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.

İki nesnenin çarpışması sonucu oluştuğu bildirilen bu cisim, düzleştirilmiş bir kartopu şekline benziyor. Yüzeyi sıradışı renkli olan bu cismin yüzeninin neden böyle olduğu konusunda bilim insanları araştırmalarına devam ediyor.

2019 yılında ziyaret edilen Arrokoth'un yüzeyinde fazlaca donmuş metanol bulunmuş ve bilim insanları bu konuda yaptığı değerlendirmede, metanolün iyonlarla etkileşime gitmesi sonucu yüzeyin kızıl renk aldığını bildirmişti.

Yapılan yeni bir çalışmada ise başka bir ekip, metanol buzunu nenerjik elektronlarla birleştirerek Arrokoth'un rengini taklit etmek istedi.

Yapılan deneylerde, ışınlanmış metanol buzlarının içerisinde glukoz ve riboz gibi şekerle ilişkili bileşiklerin bulunduğu ortaya çıktı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç