Tam Tamına 2 Milyar 324 Milyon 500 Bin TL: İşte Dünyanın En Pahalı Arabası
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tam Tamına 2 Milyar 324 Milyon 500 Bin TL: İşte Dünyanın En Pahalı Arabası

Geçtiğimiz gün rekor fiyata satıldığı iddia edilen Mercedes'in aracı için resmi açıklama geldi ve olay doğrulandı.

Taşıt 26 Mayıs 2022 13:33 0
Tam Tamına 2 Milyar 324 Milyon 500 Bin TL: İşte Dünyanın En Pahalı Arabası

İşte dünyanın en pahalı arabası: Fiyatı tam 2 milyar 324 milyon 540 bin TL.

Geçen günlerde en çok konuşulan konulardan biri Mercedes Benz'in bir arabası oldu. İddialara göre söz konusu klasik arabanın 142 milyon dolar, bugünkü döviz kuru ile tam 2 milyar 324 milyon 540 bin TL'ye satılmasıydı.

DÜNYADA 2 TANE VAR

Tüm dünyada 2 tane olan Mercedes Benz'in 300 SLR Uhlenhout model araçlardan biri , geçen gün açık arttırmaya çıkarıldı. Çıkarılan açık arttırmada bu araç rekor fiyata alıcı buldu. Geçen gün ortaya atılan bu iddia ile ilgili son dakika haberi geldi ve resmi açıklama ile iddialar doğrulanmış oldu. 

1955 MODEL

Dünya otomotiv devi Mercedes'in resmi sayfası üzerinden konu ile ilgili bir açıklama yapıldı ve 1955 model olduğu bildirilen 300 SLR Uhlenhout aracın toplamda 142 milyon dolara satıldığına yer verildi. Bu satış işlemi ile birlikte araç, dünyanın en değerli aracı olma unvanını aldı.

ÖNCEKİ REKORU İKİYE KATLADI

Mercedes'in bu aracındna önce en pahalıya satılan araç Ferrari'nin 250 GTO'suydu. Ancak bu yeni satışla en pahalı aracın fiyatı 2 kat artmış oldu. İşte o Ferrari:

PARASI GENÇLERE VERİLECEK

Konu ile ilgili yapılan resmi açıklamaya baktığımızda satıştan kazanılan paranın özel bir fona aktarılacağına yer verildi. Söz konusu fon ile gençlerin destekleneceğine yer verildi. 

142 milyon dolarlık bu para iki dalda fona ayrılacak. Bunlardan ilki okul , ikincisi ise program. Okul paketi kapsamında durumu olmayan  öğrencilere yardımlar yapılacak ve öğrencilerin çevre bilimi üzerindeki projelerine para desteği verilecek. Program kısmında ise gençlerin proje başvuruları alınacak ve maddi destek sağlanacak.

Aracın adı, baş mühendisi ve yaratıcısı Rudolf Uhlenhaut'tan geliyor. Üretildiği dönemin en özel arabalarından biri olan bu araç, kanat kapı tasarımına sahip. Bunda kullanılan kapı modeli, ondan sonra gelen birçok modele de yansıdı. O dönem için mükemmel bir performansa sahip olan bu model, tüm araba tutkunlarını kendisine hayran bırakmayı başarmıştı. Hala da hayran bırakıyor.

Araç 142 milyon dolar ile tüm zamanların en pahalıya satılan aracı oldu. Sizce bu araç o kadar eder mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç