Taliban, kamuya akraba atamalarını yasakladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taliban, kamuya akraba atamalarını yasakladı

Son dakika haberi: Taliban, kamuya akraba atamalarını yasakları. Yapılan akraba atamaları iptal edilecek ve işten çıkarılacaklar.

Dünya 20 Mart 2023 13:44 1
Taliban, kamuya akraba atamalarını yasakladı

Afganistan'da yönetimi ele geçiren ve kadınlarla ilgili aldığı kararlarla tepki çeken Taliban, kamuya yapılacak alımlarda akrabaları yasakladı.

Taliban’ın lideri Hibatullah Akhundzada yaptığı son dakika açıklamasında hükümet yetkililerinin aile üyelerinin kamuya atanmasının yasaklandığına yer verildi. BBC Türkçe'de yayınlanan haberde şimdiye kadar yapılan atamalarda kendi ailesinden birini devlet kurumlarına alanların bu atamalarının iptal edileceği ve kamuya akraba atamalarının yasaklanacağına yer verildi.

2021 yılında Afganistan'da yönetimi ele geçiren Talibanü, ülkede üst düzey bazı kurumlardaki kişileri görevden aldı. Birçok yönetici kaostan kaçarken devam eden süreçte devlet kurumlarına tecrübesiz kişiler getirildi. Aile ilişkileri nedeniyle atanan bu kişiler tepkilere neden olmuştu.

Peşaver’de bulunan Afgan İslami Haber Ajansı'nın aktardığı son dakika haberinde yönetim kadrolarına oğulların atandığı ve bunun tepki çektiği bildirildi. Bunun ardından bir kararname hazırlandığı ve kararnameden sonra artık kamuya akraba atamalarının durdurulacağı, yapılan atamaların da iptal edileceği bildirildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Inandık’mı 🤔