Taksim'deki Patlamaya İlişkin Siyasilerden Açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taksim'deki Patlamaya İlişkin Siyasilerden Açıklama

İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın ardından siyasilerden ve ard arda açıklamalar geldi.

Haberler 13 Kasım 2022 19:24 0
Taksim'deki Patlamaya İlişkin Siyasilerden Açıklama

İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın ardından siyasilerden ve ard arda açıklamalar geldi. İşte son dakika haberinin detayları...

İstanbul Taksim'in en işlek caddelerinden olan İstiklal Caddesi üzerinde akşam saatlerinde patlama meydana geldi.  Bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi.  Patlama nedeniyle çevredeki kaldırım taşları yerinden sökülürken, çok sayıda dükkanın camları kırıldı. Patlama sırasında caddede olan birçok kişi de dükkanlara sığındı. Güvenlik güçleri ikinci bir patlama ihtimaline karşın bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapattı. 

6 CAN KAYBI VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 53 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı yazılı açıklamada, bugün İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 13 Kasım 2022 tarih ve 04181 sayılı yazısı ile yayın yasağı getirildiğini hatırlatarak, "Yayın yasağının amacı toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlara mani olmaktır. Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir. Bu süreçte medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yayımladığı mesajında, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Her türlü teröre karşı gönül birliği yapmak zorundayız. Her türlü teröre karşı ortak ses çıkarmak zorundayız ve terörü lanetlemek zorundayız." dedi.

Avcılar Belediyesi Uygulamalı Çözüm ve İnovasyon Merkezi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin ilk açıklamasında, "İnşallah ölü ve yaralı yoktur." ifadesini kullandı.

Türkiye'de barış içinde yaşamak istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Biz bu ülkede barış içinde yaşamak istiyoruz. Görüşlerimiz farklı olabilir, ne olursak olalım bu ülkede bayrağımızın altında, vatanımızda özgürce yaşamak istiyoruz. Her türlü teröre karşı gönül birliği yapmak zorundayız. Her türlü teröre karşı ortak ses çıkarmak zorundayız ve terörü lanetlemek zorundayız. Terör nereden, kimden gelirse gelsin, kaynağı ne olursa olsun teröre karşı bu ülkede yaşayan 85 milyonun aynı şeyi seslendirmesi lazım. Terörü, terörü yapanları, onlara destek verenleri lanetlemesi lazım. Bunu yaptığımız zaman gönül birliğimiz olur, kucaklaşmamız daha güzel olur."

MERAL AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun…" şeklinde bir açıklama yaptı.

SP GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldiğini ve can kayıplarının olduğunu üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Başımız sağ olsun…" ifadelerini kullandı.

AHMET DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Başımız Sağ Olsun. İstanbul İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

BABACAN'DAN İLK AÇIKLAMA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Çok üzgünüm. Can kaybının artmamasını umut ediyorum." şeklinde bir açıklamada bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Hiçbir saldırı Türkiye’nin azim ve direncini kıramayacaktır” dedi.

İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olay çok yönlü olarak incelenmektedir ve tüm boyutlarıyla ortaya çıkartılacaktır. Hiçbir saldırı Türkiye’nin azim ve direncini kıramayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç