Taksi plaka fiyatına en az 2 kat zam istendi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taksi plaka fiyatına en az 2 kat zam istendi

Taksi plaka sahipleri bir zam daha istedi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Aksu, en az yüzde 100 zam istedi.

İş Dünyası 13 Ara 2023 0
Taksi plaka fiyatına en az 2 kat zam istendi

Taksiciler, plaka 20 milyon lira olsun istiyor.

Sık sık gündeme gelen sorunların başıdna taksi sorunu var. Müşterileri mağdur eden taksiciler, müşteri seçen taksiciler ve müşteriden kötü muamele gören taksiciler... Her dönem çıkan bu haberlere son dönemlerde yenisi eklendi.

Yeni haberde taksi plakası sahiplerinin isyanı var. İsyanda plaka sahipleri, plakaların çok ucuz olduğunu ve en az 2 kat artması gerektiğini söyledi.

İNDİ BİNDİ 70 TL OLDU

Son olarak taksilerde indi bindi ücretleri 40 liradan 70 lira seviyesine çıkarılmıştı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Aksu bir açıklama yaptı. Aksu yaptığı açıklamada taksi plakalarının ucuzluğundan isyan etti ve daha pahalı olması gerektiğini söyledi.

20 MİLYON OLMALI

Hürriyet'e açıklamada bulunan Aksu, 10 milyon lira civarında olan taksi plakalarının 2 kat artırılması gerektiğini, her şeyin fiyatının en az 2 kat arttığını söyledi. Aksu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Algı operasyonları nedeniyle taksi plakası fiyatlarında gerileme oldu. Faizlerin yüksek olması ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de sürekli 5 bin yeni plaka arz edilmesine yönelik hamleleri plaka fiyatlarını düşürüyor. Biz belediyeden bu plakaları ihaleye girerek aldık. O tarihlerde gayrimenkul, arsa, dolar gibi enstrümanları kıyaslarsak 20 milyon lira olmalı. Her şey yüzde 100-200 arttı, taksi plakası gerçek değerinde değil"

Sizce taksi plakası ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç