Tahıl Anlaşmasına Gölge Düştü: İmzanın Üzerinden 24 Saat Geçmeden Rusya Saldırdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tahıl Anlaşmasına Gölge Düştü: İmzanın Üzerinden 24 Saat Geçmeden Rusya Saldırdı

Dün imzalanan tahıl anlaşmasının üzerinden henüz 24 saat geçmezken Rusya, sevkiyatın yapılacağı limanı vurdu.

Dünya 23 Tem 2022 15:40 0
Tahıl Anlaşmasına Gölge Düştü: İmzanın Üzerinden 24 Saat Geçmeden Rusya Saldırdı

Son dakika : Tahıl anlaşmasına gölge düştü.

Dünyanın büyük bir merakla beklediği tahıl anlaşması, BM ve Türkiye öncülüğünde önceki gün imzalandı. İmzaların atılması tüm dünyada manşetlerden verilirken bir son dakika haberi geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre Rusya, tahıl sevkiyatının yapılacağı limana füze ile saldırdı.

Dün imzalanan tahıl anlaşmasından sonra fiyatlar adeta çakılırken bu durum uzun sürmedi. Rusya, savaşta olduğu Ukrayna'nın bu sefer limanlarını vurdu. Karadeniz limanlarının yeniden açılmasını öngören anlaşmanın imzalanmasının üzerinden daha 24 saat geçmeden füze saldırısı geldi. Gelen bilgilere göre Rusya, saldırı ile Odesa limanındaki alt yapıyı vurdu. 

UKRAYNA, TÜRKİYE VE BM'YE SESLENDİ

Gelen son dakika bilgilerine göre Ukrayna bir açıklama yaptı. Saldırıyı Telegram üzerinden duyuran Ukrayna Ordusu Güney Harekat Komutanlığı, 4 füzenin gönderildiğini, bunların ikisinin hava savunma sistemleri tarafındna daha yere inmeden imha edildiğini, 2 'sinin limana isabet ettiğini söyledi.  Yapılan açıklamada, "Düşman Kalibr füzeleriyle Odesa deniz ticaret limanına saldırdı; 2 füze hava savunma kuvvetleri tarafından vuruldu; 2 füze limanın altyapısını vurdu" ifadelerine yer verildi. 

Dün imzalanan tahıl anlaşmasından sonra gerçekleşen bu saldırının , tahıl anlaşmasına gölge düştüğünü ve Birleşmiş Milletler ile Türkiye'nin anlaşmanın taahhütlerini yerine getirmeye çağırdı.

4 FÜZE GELDİ

Ukrayna Ordusu Güney Harekât Komutanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada limana isabet eden 2 füzenin, limanın altyapısını vurduğunu bildirildi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç